1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Laivasta yli kuukausi sitten mereen pudonnut koira löytyi elossa

Yksivuotias Luna-koira katosi kalastusaluksesta Kalifornian vesillä lähellä San Clementen saarta. Lunan luultiin kuolleen, mutta tiistaiaamuna saarella työskentelevä Yhdysvaltain laivaston henkilöstö löysi sen istumasta tien vierellä.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Yhdysvaltain laivaston sotilaat ovat löytäneet elossa koiran, joka putosi kalastusaluksesta Tyynellämerellä viisi viikkoa sitten, kertovat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

1-vuotias saksanpaimenkoira Luna katosi 10. helmikuuta, kun se oli isäntänsä, kalastaja Nick Hayworthin kanssa kalastusaluksella noin kolmen kilometrin päässä San Clementen saarelta.

Saari sijaitsee Kaliforniassa noin 120 kilometrin päässä San Diegosta ja siellä on laivaston tukikohta.

Hayworth soitti koiran katoamisesta tukikohtaan ja kertoi, että koira saattaisi hyvänä uimarina yrittää uida maihin, uutiskanava NBC (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Laivaston henkilökunta etsi koiraa saarelta ja Hayworth jatkoi kahden päivän ajan etsintöjä merellä. Noin viikon päästä koiran oletettiin kuolleen.

Luna yllätti laivaston väen

Tiistaiaamuna Luna kuitenkin istui saarella tien vieressä ja heilutti häntäänsä töihin meneville laivaston työntekijöille, kertoo laivaston edustaja Sandy DeMunnik.

Näky oli hämmästyttävä, sillä saarella ei ole kotieläimiä, hän toteaa uutiskanava ABC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Laivasto varmisti, että koira oli Luna ja ilmoitti sen löytämisestä Hayworthille, joka DeMunnikin mukaan oli haltioitunut uutisesta.

Luna on tutkittu ja todettu terveeksi, joskin hieman aliravituksi.