90-vuotias torjui syöpäleikkauksen ja lähti tien päälle – matkaa takana jo 10 000 kilometriä (video)

Norma Bauerschmidt on kulkenut syöpädiagnosin jälkeen yli 10 000 kilometriä matkailuautolla poikansa ja miniänsä kanssa ja uskoo matkansa jatkuvan ehkä loppuelämän. En uskonut, että minulla voisi koskaan olla näin hauskaa, hän kertoo uutiskanava CBS:lle. Facebookissa kolmikon matkaa seuraa jo yli 280 000 ihmistä.

Ulkomaat
Uutisvideot: 90-vuotias torjui syöpäleikkauksen ja lähti matkailuautolla tien päälle
Uutisvideot: 90-vuotias torjui syöpäleikkauksen ja lähti matkailuautolla tien päälle

Yhdysvalloissa 90-vuotias Norma Bauerschmidt on saanut laaja huomiota päätöksellään lähteä matkailuautolla tien päälle sen sijaan, että olisi mennyt syöpäleikkaukseen ja hoitokotiin.

Bauerschmidt on taivaltanut tähän mennessä yli 10 000 kilometriä yhdessä poikansa ja miniänsä kanssa ja matka jatkuu, kertoo uutiskanava CBS (siirryt toiseen palveluun).

Bauerschmidt teki päätöksensä, kun hänellä oli todettu kohtusyöpä ja kaksi päivää myöhemmin hän jäi leskeksi 67-vuotta kestäneen avioliiton jälkeen.

– He halusivat leikata minut heti. Sanoin ei, Norma Bauerschmidt kertoo.

Poika antoi kaksi vaihtoehtoa

Pariskunnalla on vain yksi lapsi, poika Tim, joka on asunut vaimonsa Ramien kanssa matkailuautolla tien päällä.

Poika antoi äidilleen kaksi vaihtoehtoa, joko tulla heidän mukaansa tai mennä hoitokotiin.

– Hän istui hiljaa minuutin ajan ja sanoi: "Taidan tulla mukaan", miniä kertoo.

Yli 280 000 seuraajaa

He lähtivät matkaan Presque Islestä Michiganista ja ovat ehtineet nähdä jo muun muassa Rushmorevuoren seinämään veistetyt presidentit, Yellowstonen kansallispuiston ja Grand Canyonin sekä katselleet Floridaa kuumailmapallosta. Listalla on edelleen runsaasti kohteita, joita Bauerschmidt haluaa nähdä.

En ole koskaan nähnyt hänen hymyilevän näin paljon

Norma Bauerschmidtin poika

Hän kertoo myös juoneensa olutta ja syöneensä kakkua enemmän kuin voi muistaa. Hän ei uskonut, että hänellä voisi koskaan olla niin hauskaa.

– En ole koskaan nähnyt hänen hymyilevän niin paljon, poika toteaa.

Hän sanoo myös tutustuneensa äitiinsä matkan ansiosta entistä paremmin ja käyneensä tämän kanssa keskusteluja, joita ei uskonut koskaan käyvänsä.

Bauerschmidt uskoo viettävänsä loppuelämänsä tien päällä.

Kolmikon ja Ringo-koiran matka on herättänyt huomiota myös sosiaalisessa medassa. Miniän päivittämillä matkakertomuksilla on Facebookissa jo yli 280 000 seuraajaa.