Salibandyn divarifinaali hämeenlinnalaisjuhlaa – oranssi huutomyrsky kannusti LaSBin voittoon

Salibandydivarin finaali on Hämeenlinnan jäsentenväliset, todellinen unelmafinaali molemmille joukkueille. Sekä Steelers että Lammin Salibandy saivat finaalisarjaan juuri toivomansa vastustajan. Torstai-illan toinen finaalimatsi pelattiin isommalle katsomolle kuin tiistain ensikohtaaminen, joka päättyi LaSB:in jatkoaikavoittoon.

Divari (Salibandyn 1-divisioona)
Salibandykatsomoa
Timo Manninen / Yle

Hämeenlinnan Areenalla musta kohtaa oranssin. Miesten divarin runkosarjan voittaja ja kakkonen kohtasivat finaalin ensimmäisessä osaottelussa tiistaina ja LaSB voitti Steelersin jatkoajalla maalein 5-4. Liki 1 400 katsojaa tarkoitti tiistaina loppuunmyytyä hallia, mutta torstain peliin saadaan koko halli käyttöön ja tilaa on noin 2 000 katsojalle.

Finaalisarja ja divarin mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Voittaja nousee ensi kaudeksi miesten Salibandyliigaan. Häviäjä karsii paikasta liigaan. Liigan playoutin häviäjä Rauman SalBa pelaa divarifinaalin häviäjää vastaan. Joka tapauksessa siis liigassa pelaa ensi kaudella ainakin yksi hämeenlinnalaisjoukkue, parhaassa tapauksessa peräti kaksi.

Kummatkin joukkueet ovat halunneet juuri tätä, unelmafinaalia. Tämä kaupunki lähtee tästä rokkaamaan, ennakoi Steelers-valmentaja Jani Järvinen jo ennen kuin Steelers oli edes varmistanut paikkansa finaalissa. LaSB:n valmentaja Kalle Tyrkäs arvioi, miksi juuri Hämeenlinnasta kasvaa kaksi finaalijoukkuetta.

– On kaksi seuraa, ketkä tekee hyvää työtä ja se on aina pohja sille, että voi onnistua jossain. Lammilaisten peli-ilme ei ole tämän viikon tai tämän kauden juttu, vaan meillä on tosi määrätietoisesti tehty omaa juttua monta vuotta. Joka vuosi on ollut tavoitteena olla pelillisesti parempi kuin edellisenä vuonna ja siinä on onnistuttu.

– Kummallakin joukkueella on hyvä mahdollisuus mennä liigaan. Kumpikin joukkue on onnistunut joukkueen rakentamisessa, etenkin LaSB, sanoo puolestaan Steelersin Järvinen.

Keskinäinen kilpailu ei haittaa

Hämeenlinnalaisten keskinäiset välit ovat hyvät, vaikka vastakkain otellaankin tiukasti. Joukkueissa on pelaajia ja valmentajia, jotka ovat pelanneet ja valmentaneet molemmissa seuroissa. Toistensa pelejäkin käydään katsomassa.

– Peli on peliä, sen ulkopuolella ollaan tuttuja kavereita, Tyrkäs kertoo.

Salibandyvalmentajat Petri Kemppainen ja Jani Järvinen keskustelevat
Valmentajat Petri Kemppainen (LaSB) ja Jani Järvinen (Steelers) juttusilla.Timo Manninen / Yle

– Jutellaan ennen otteluakin vielä kuulumisia ja tsempataan toisia. Meillä on syvä arvostus ja kunnioitus LaSB:n tekemistä kohtaan, sitten nähdään mihin se riittää, Järvinen säestää.

Järvinen ennakoi torstai-illan kohtaamisen viimeisen vaihto-oikeuden olevan tärkeä tekijä Steelersille.

– Jos haluat tietyn kentän jotain tiettyä kenttää vastaan, niin sen voi kotijoukkueena tehdä. Ne ovat kuitenkin aika pieniä asioita: kumpi pystyy toteuttamaan omaa juttuaan paremmin 60 minuutin ajan, niin se on vahvoilla. Pelitavallisesti ollaan vähän erilaisia, mutta kummatkin pelaa omilla vahvuuksillaan.

Yle Hämeenlinna seurasi illan ottelun tunnelmia ja tuoksinaa tässä jutussa. Toinen finaaliottelu Steelers – LaSB Hämeenlinnassa päättyi tiukan taistelun jälkeen lopulta lammilaisten voittoon luvuin 5-6. Yleisöä oli paikalla huimat 1 584 katsojaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.