Tammelan letkulaiset miettivät vaihtoehtona myös yksityistä koulua

Letkun kyläläiset haluavat vielä avata Tammelan kunnan kanssa keskusteluyhteyden kyläkoulun tulevaisuudesta. Jos kylällä päädytään perustamaan yksityiskoulu, niin sitä lapset joutuvat odottamaan ainakin vuoden.

Letku, Tammela
Talvinen maisema Letkun kylän raitilta
Markku Karvonen / Yle

Letkun koulu on tarkoitus sulkea ensi syksynä, mutta kyläläiset eivät vielä halua heittää kirvestä kokonaan kaivoon. Sen sijaan letkulaiset aikovat tarjota kunnalle ehdotuksen siitä, miten tilanteesta voitaisiin selvitä mahdollisimman vähin vammoin.

– Jos muu ei enää auta, niin letkulaiset harkitsevat yksityiskoulun perustamista, sanoo Letkun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Marko Hätönen. Meidän täytyy koota voimamme ja saada koko kylä tämän hankkeen taakse.

Hätösen mukaan sen jälkeen kylä lähtee työryhmänä selvittämään ensin lupakäytänteitä ja rahoitusta yksityiskoulun perustaminen vaatii.

– Tätä kautta pikkuhiljaa alkaa kirkastumaan miten me lähdemme asiassa eteenpäin. Projektiin mukaan aiomme kosia yksityisiä tahoja, mutta rahoitusasioissa käännymme myös valtion ja kunnan puoleen.

Jos yksityiskoululle heltiäisi lupa, niin kestäisi vähintäänkin vuoden ennen kuin koulu voisi aloittaa toimintansa.

Letkun yksityiskoulua pyritään Marko Hätösen mukaan ainakin markkinoimaan sillä, että koulu erikoistuu ympäristö- ja liikuntapuoleen.