Postin yt-neuvottelut päätökseen: Moni irtisanoutuu vapaaehtoisesti Etelä-Savossa

Postin päiväjakelun vähennystarve on Etelä-Savossa 22 työpaikkaa. Postityöntekijöiden Mikkelin alueen pääluottamusmies uskoo, että postinkulku tulee hankaloitumaan.

postin toiminta
Postilaatikko
Anna Ruda / Yle

Postin päiväjakelusta häviää Etelä-Savon alueella 22 työpaikkaa yt-neuvottelujen seurauksena. Näistä irtisanomisia on alle 10. Loput työntekijät irtisanoutuvat vapaaehtoisesti Postin palveluksesta Uusi polku -tukiohjelman kautta. Irtisanomisten määrä voi vielä laskea vapaaehtoisten pakettien vastaanottamisten myötä.

Mikkelissä irtisanomisilta koetetaan välttyä vapaaehtoispakettien lisäksi osa-aikaistamisten avulla.

– Luvut tulevat vielä tarkentumaan, Uusi polku -hakemuksia on vielä tulossa. Mikkelin osalta mennään aika inhimillisesti, mutta täytyy muistaa, että vapaaehtoiset lähtijät ovat vähennystä porukkaan. Sieltä lähtee ammattitaitoa ja osaamista pois. Monessa paikassa postinkulku tulee hankaloitumaan, joillain alueilla ei tapahdu juuri mitään muutoksia tällä kertaa, Postin työntekijöiden Mikkelin alueen varapääluottamusmies Petri Aaltola kertoo.

Aaltolan mukaan Postin vähennystarpeet ovat ylimitoitettuja.

– Ei tämä ainakaan postin jakelua ja laatua tule parantamaan missään nimessä. Sitten suunnitellaan, että jakelureittejä muokataan ja muuta. Kyllä se entistä kuormittavammaksi ja yksipuolisemmaksi tulee tämä työ.

Postista katoaa koko maassa yt-neuvottelujen tuloksena lähes 700 työpaikkaa.