Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Varkaudessa – vähennystarve enintään 18

Yt-neuvottelut johtuvat syksyllä aloittaneen kartonkiyksikön toimintojen uudelleenjärjestelyistä. Niiden piirissä on 220 työntekijää eli koko Varkauden yksikön henkilöstö lukuun ottamatta sahaa ja uutta rakennuselementtitehdasta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Warkauden Lehti.

talous
Työntekijöitä aaltopahvia valmistavalla koneella Stora Enson tehtaalla Varkaudessa
Pertti Huotari / Yle

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Varkauden tehtaallaan. Neuvottelujen piirissä on Varkauden henkilöstö lukuun ottamatta sahaa ja uutta lvl-rakennuselementtitehdasta.

Neuvottelun syynä ovat syksyllä aloittaneen pakkauskartonkiyksikön toimintojen uudelleenjärjestelyt. Yt-neuvottelujen piirissä on noin 220 vakituista työntekijää. Mukana ovat kartonkitehtaan ja sellun tuotannon henkilöstön lisäksi hallinnon, tukitoimien ja kuljetuksen työntekijät.

Alustava vähennystarve on enintään 18 työntekijää. Tarkempi määrä ja tavat vähennyksiin tarkentuvat neuvottelujen aikana, kertoo paikallisjohtaja Jarkko Tehomaa.

Stora Enso muutti Varkauden tehtaiden viimeisen paperikoneen aaltopahvin raaka-ainetta eli ns. pintakartonkia valmistavaksi koneeksi. Kartonkituotanto alkoi lokakuussa.

Yhtiö odottaa, että kartonkituotanto saavuttaa huippunsa ensi vuoden aikana. Tuolloin vuosikapasiteetti olisi 390 000 tonnia kartonkia. Paperikone kolmen muutostyö aaltopahvikoneeksi maksoi 110 miljoonaa euroa.

Ensi viikon torstaina alkavista yt-neuvotteluista kertoi ensimmäisenä Warkauden Lehti. (siirryt toiseen palveluun)