Risto Dufva antaa piutpaut synkälle Tappara-historialle: "Kuin muistelisi viime kesän sadan metrin juoksua"

Lukko kohtaa jo neljäntenä keväänä peräkkäin pudotuspeleissä juuri Tapparan. Historia ei mairittele Lukkoa, joka on hävinnyt kaikki aiemmat sarjat.

urheilu
Risto Dufva
Karri Laihonen / Yle

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät tänään. Rauman Lukko suuntaa puolivälieräsarjansa avausottelussa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Lukko kohtaa jo neljäntenä keväänä peräkkäin juuri Tapparan.

– Onhan se mielenkiintoista, että taas tulee Tappara vastaan. Hieno tilanne ja mahdoton ennustaa, mihin suuntaan tarina lähtee etenemään. Kyllä se joki uomansa joka tapauksessa etsii, toteaa Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Historia ei mairittele Lukkoa, joka on hävinnyt edellisistä Tappara-sarjoista jokaisen. Kaudella 2012-13 Tappara pudotti Lukon välierissä puhtaasti 4-0. Kahtena edellisenä keväänä tamperelaiset ovat edenneet finaaliin tiukoilla 4-3 -voitoilla. Dufva ei kuitenkaan anna suurta painoarvoa menneille.

– Edellisten sarjojen miettiminen on yhtä järkevää kuin muistella, kuinka kovaa juoksi viime kesänä sata metriä ja peilata sitä nykykuntoon.

"Pitää olla kova joukkue, jos Lukon pudottaa"

Joukkueet kohtaavat heti huomenna uudestaan. Lukon käskijä Risto Dufva uskoo lujasti omaan joukkueeseensa.

– Jos pelaamme sillä tasolla, jolle parhaimmillamme yllämme, niin pitää olla todella kova joukkue meidät pudottaakseen.

Päävalmentaja korostaa, että joukkueen identiteetti on löytynyt kauden aikana ja ryhmädynamiikka säilyy samanlaisena pudotuspelienkin aikana. Tosipelien alkamisen kuitenkin huomaa kohonneena keskittymistasona.

– Joskus arkipeleissä pitää kauden aikana joitakin yksilöitä, jopa koko joukkuetta, herätellä. Nyt on täysin varmaa, että keskittymisen taso on itsestään niin hyvää kuin se vaan voi olla.