1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Reuters: Guineassa todettu uusia ebolatapauksia

Uudet ebolatapaukset Guineassa tulivat ilmi samaan aikaan, kun maailman terveysjärjestö WHO julisti ebolaepidemian päättyneeksi naapurimaassa Sierra Leonessa.

WHO ehti julistaa Sierra Leonen ebolavapaaksi kaksi ja puoli kuukautta sitten. Kuva: Ahmed Jallanzo / EPA

Kaksi ihmistä on saanut positiivisen tuloksen ebolatestissä, kertoi Guinean ebolantorjunnan erikosyksikön tiedottaja torstai-iltana uutistoimisto Reutersille. Uudet ebolatapaukset todettiin alueella, jossa on rokotettu ihmisiä tautia vastaan.

Hallituksen alaisesta ebolayksiköstä kerrotaan, että neljästä testatusta henkilöstä kahdella todettiin virus. Kaikki testatut asuivat Korokparan kylässä, jossa hiljattain kolme saman perheen jäsentä menehtyi voimakkaaseen oksenteluun ja ripuliin.

Guinean kaksi uutta ebolatapausta tuli ilmi samaan aikaan, kun maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti ebolaepidemian Guinean naapurivaltiossa Sierra Leonessa virallisesti päättyneen. WHO katsoo epidemian päättyneen, kun edellisestä tautitapauksesta on kulunut 42 päivää, mikä on kaksi kertaa viruksen itämisaika.

Järjestö on julistanut Länsi-Afrikan maita ebolasta vapaiksi useaan otteeseen, mutta yksittäisiä tapauksia on silti tullut ilmi.

Ebolavirus levisi Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa nopeasti vuoden 2014 aikana.  Viruksen aiheuttamaan verenvuotokuumeseen kuoli kolmessa länsiafrikkalaisessa maassa yhteensä yli 11 000 ihmistä.