Hyppää sisältöön

Yläaste-animaatio sai 10 000 euron palkinnon

17-vuotiaan rovaniemeläisen Tuomas Toivaisen Ylelle tekemä animaatiosarja Hullu-hullumpi-yläaste on palkittu Koura-palkinnolla. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Sarja on voittanut lapsille ja nuorille suunnattujen sisältöjen sarjan pääpalkinnon.

Animaatiosarja on yhä katsottavissa Yle Areenassa, samoin kuin Tuomas Toivaisen 9. luokalla tekemä Karin enkelit -animaatio ja Hullu hullumpi yläaste -sarjan tekemisestä kertova sarja. Kuva: Kuvakaappaus Yle Areenasta

Hullu-hullumpi-yläastetta esitettiin TV2:n Summeri-ohjelmassa sekä Yle Areenassa.

Koulutusrahasto Koura palkitsi viime vuoden parhaat televisio-, radio- ja verkkosisällöt torstaina. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Palkintoja ja kunniamainintoja jaettiin kaikkiaan kuudessa sarjassa. Palkinnot ovat suuruudeltaan 10 000 – 15 000 euroa ja kunniamaininnat tuhat euroa per palkittava.

Koura on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka myöntämät Koura-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Ehdokkaina kuudessa sarjassa oli 124 sisältötuotetta.

Yläaste-animaatio oli ehdolla myös Kultaisen venla -palkinnolle, mutta jäi lopulta ilman pystiä.

.
.