Suomulla on päästy vauhtiin tulipalon jälkeen

Suomun matkailukeskuksessa Kemijärvellä on päästy hyvään vauhtiin viime syksyisen tuhoisan tulipalon jälkeen. Markkinointipäällikkö Jori Tamminen on tyytyväinen talven myyntiin ja majoitusvarausten perusteella myös Suomun kevät näyttää hyvältä.

Kotimaa
Laskettelijat Suomulla.
Lahtelaiset Keijo ja Vappu Laine viihtyvät Suomutunturilla. He ovat olleet Suomun mökkiläisiä jo parikymmentä vuotta.Jorma Korhonen / Yle
Suomun markkinointipäällikkö Jori Tamminen.
Markkinointipäällikkö Jori Tammisen haastattelu ja kuva: Jorma Korhonen / Yle

Lapin tuntureissa meno kiihtyy taas pääsiäisenä ja silloin Suomullakin on täyttä. Jori Tamminen toivoo, että aurinko paistaa ja Suomun kuuluisa aurinkoterassi voi esitellä parhaan puolensa.

– Kyllä meillä on ollut ihan hyvä talvi. Vuoden vaihteessa talo oli täynnä aasialaisia matkailijoita ja sen jälkeenkin asiakasvirta on pysynyt varsin tasaisena, Tamminen sanoo.

Suomu on perhelomailupaikka. Rauhallisuudella on omat kannattajansa.

Asiakkaat aidosti ilahtuneita

Myyntipäällikkö Jori Tammisen mukaan Suomun matkailijat ovat olleet aidosti ilahtuneita näkemästään.

Markkinarumpua on lyöty ja siihen on myös vastattu.

– Tietysti paikka herättää tietynlaista uteliaisuuttakin traagisten vaiheitten jälkeen. Mutta mikä mukavaa; palaute on ollut positiivista. Meitä suorastaan kannustetaan eteenpäin, Tamminen lausahtaa

– On ollut jotenkin käsittämätöntä nähdä, kuinka Suomu tekee paikan ihmisten sydämiin.

Tilapäisjärjestelyt eivät häiritse

Suomulla ravintolatoimintaa pyöritetään toistaiseksi tilapäisjärjestelyillä. Tammisen mukaan ne eivät kuitenkaan ihmisiä isommin häiritse, vaan omalla tavallaan jopa kiehtovat.

– On toisaalta selvää, että näin tulipalon jälkeen ymmärrystä ja joustoa löytyy ehkäpä poikkeuksellisenkin paljon. Mutta hyvä se, Tamminen sanoo.

Ihmisiä kiinnostaa, mitä uutta palaneen tilalle? Siitä kysellään. Uudisrakentamisesta ei ole toistaiseksi päätöksiä.

Hiihtoladut ja rinteet houkuttelevat

Jori Tamminen sanoo, että Suomulla satsataan kovasti hiihtolatuihin ja laskettelurinteisiin ja kiitosta niistä on tullutkin.

– Meillä on töissä Lapin parhaat rinnerakentajat. Se takaa laadun.

Suomu on ollut aina tunnettu hyvin hoidetuista laduista ja rinteistään. Niistä huolehtiminen oli tärkeää jo Suomun alkuaikoina matkailukeskuksen perustajalle Martti Kinnuselle. Mies vieläkin pyörähtää Suomulla varsin usein.

Laineet viihtyvät Suomun maisemissa

Lahtelaispariskunta Keijo ja Vappu Laine viihtyvät Suomun maisemissa; laduilla ja rinteissä. Suomu on vetänyt heitä puoleensa jo vuosikymmenet, jopa niin, että oma loma-asuntokin on sinne rakennettu.

– Onhan täällä nähty niin nousuja kuin laskujakin. Nyt näyttää hyvältä, Keijo sanoo. Yhtä hän alueelle vielä kaipaisi; pientä elintarvikekauppaa.

Laineet kiittelevät matkailupaikan uutta omistajaa Kari Tirkkosta siitä, että tämä on saanut Suomun taas elämään.