Touhula-päiväkodit Rovaniemellä ulkomaiseen omistukseen

Rovaniemellä toimiva yksityinen Touhula-päiväkotiketju siirtyy ulkomaiseen omistukseen. Ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö EQT on ostanut enemmistön päiväkotiketjun osakkeista. Ketjulla on laajenemishaluja Rovaniemellä.

päivähoito
Päiväkoti Rovaniemellä.
Joidenkin mielestä matalalle rakennettu, rakennukseen viettävä maa, tasakatto ja lyhyet räystäät voivat tulevaisuudessa johtaa kosteusongelmiin. Raimo Torikka / Yle

Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas ei kerro, paljonko EQT maksoi osakkeista. Hän ei myöskään paljasta EQT:n tarkkaa omistusprosenttia, mutta sanoo sen olevan yli 50.

Yhtiön vähemmistöosakkaiksi jäivät toimiva johto, Cor Group Ot, Norvestia Oyj ja valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus Oy. Toimitusjohtaja ei sano, kuinka paljon kukin vähemmistöosakas omistaa ketjusta.

Osakekauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan huhtikuun aikana. Yhtiön mukaan osakejärjestely ei vaikuta päiväkotien toimintaan.

Touhulalla on 81 päiväkotia 34 paikkakunnalla. Rovaniemellä ketjun päiväkoteja on kahdeksan. Ketju on rakentanut kolme päiväkotia itse ja hankkinut viisi yrityskaupoilla. Ketju haluaa laajentaa toimintaansa Rovaniemellä.

– Katsomme vielä, onko Rovaniemellä tarvetta. Meillä on valmius tehdä yksi tai kaksi päiväkotia kaupunkiin. Yksi paikka voisi olla Vennivaara, jossa on kysyntää. Emme ole kuitenkaan sopineet asiasta Rovaniemen kaupungin kanssa, toimitusjohtaja Mäki-Runsas sanoo.

Touhula Varhaiskasvatus Oy:n pääkonttori on Oulussa.