1. yle.fi
  2. Uutiset

Rukan maailmacupin pääsihteeri: Kisojen jatko on vaakalaudalla

Kuusamon Ruka olisi menettämässä mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupin järjestämisen. Kisojen päääsihteri Seppo Linjakumpu uskoo, että kisat jatkuvat Kuusamossa. Tilanne on kuitenkin Linjakummun mukaan täpärä.

urheilu
Rukan mäki ja lippuja
Rukan maailmancup kerää urheilijat kauden aloitukseen marraskuunlopulla. Kisojen tulevaisuus on vaakalaudalla. Tomi Hänninen

Rukan kisojen pääsihteeri Seppo Linjakumpu muistuttaa, että varsinaisia päätöksiä kisojen jatkosta tehdään huhtikuussa ja viimeistään kesäkuussa. Linjakummun mukaan Suomessa ja Kuusamossa lähdetään siitä, että kaikki kolme lajia eli mäki, yhdistetty ja hiihto jatkaisivat Rukalla.

Linjakumpu myöntää, että myös kisojen päättyminen on vaihtoehto.

– Kun aiemmin Lahdessa keskusteltiin FIS:n henkilöiden kanssa, niin myös tämä vaihtoehto oli esillä. Me lähdemme yhdessä Hiihtoliiton kanssa siitä, että kisoja haetaan Kuusamoon kaikille kolmelle lajille, kertoo Linjakumpu.

Jatko on epävarmaa.

Vaihtoehdot ovat vähintään fifty-fifty, eli näkemän pitää.

Seppo Linjakumpu

– Vaihtoehdot ovat vähintään fifty-fifty, eli näkemän pitää. Uskomme ja toivomme että kisat jatkuisivat laajana, mutta jossain muodossa jatketaan nyt kumminkin, huokaisee Linjakumpu.

Mäkihyppy pahimmin liipaisimella

Pääsihteeri Seppo Linjakumpu myöntää, että mäki- ja tuuliolosuhteiden kanssa on vaikeuksia.

– Mäkihyppyongelmat ovat yleisessä tiedossa. Yhdistetyn kisoja on kuluvalla kaudella peruttu lumiongelmien takia. Kokonaisuus ratkaisee ja päätöksiä odotellessa teemme kaikkemme, että Rukalla jatkettaisiin kisojen järjestämistä.

Pääsihteeri Seppo linjakumpu kertoo, että Rukan mäen tuulensuojaukseen on tulossa lisäsatsauksia. Parannuksia on tulossa myös ylämäen latujen jäädytykseen.

Matkailulle suuri menetys

Jos kisojen järjestämisoikeus otettaisiin Rukalta pois, tuntuisi se ennen kaikkea Kuusamon matkailutuloissa.

– Matkailuille se olisi iso menetys. Kisaviikonloppuna on paljon väkeä tunturissa. Urheilijat, taustajoukot ja yleisö jäisivät tulematta paikalle, kertoo Linjakumpu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi