Isä ja poika Kemppainen mittelevät salibandydivarin herruudesta: Lauantaina sauna kuumaksi!

Kun isä ja poika, Petri ja Jere Kemppainen, kohtaavat salibandyareenalla, molemmat pitävät oman joukkueensa puolta. Vastakkainasettelun aika on kuitenkin ohi pelin päätyttyä, silloin ollaan Kemppaisen joukkue. Lauantaina selviää, juhliiko isä jo mestaruutta vai saako pojan joukkue taisteltua ratkaisun ensi viikkoon.

urheilu
Petri (vas.) ja Jere Kemppainen
Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnalainen salibandydivarin finaalin toinen osaottelu päättyi torstaina Lammin Salibandyn voittoon 5-6. Steelers tuli kolmannessa erässä jo lähelle, mutta ei onnistunut ohittamaan ottelua koko ajan johtaneita oranssipaitoja.

Joukkueiden kohtaamisissa ovat vastakkain myös isä ja poika. LaSBin valmentaja Petri Kemppainen ja hänen poikansa, Steelersin pelaaja Jere Kemppainen arvioivat peliä omilta puoliltaan:

– Pelattiin ekana hyvää salipalloa kaksi erää ja sitten unohdettiin perusteesit kolmanteen. Kaveri tuli aika lähelle, saatiin taas siitä kiinni ja mentiin karkuun. Hölmöiltiin vähän, että kaveri tuli niin lähelle. Steelers nosti tasoaan ja pelasi hyvää, annetaan niille kanssa krediittiä, kehuu Petri.

Salibandykentällä pelaa Jere Kemppainen, laidalla seisomassa Petri Kemppainen
Jere pelaa, Petri puntaroi laidalla. Nina Keski-Korpela / Yle

– Päätettiin kopissa, että kyllä me kolmanteen erään laitetaan semmoinen ralli päälle, että kun siinä oli vain kolmen maalin ero, että kyllä me saadaan se tehtyä. Saatiinkin, mutta tuli omiin tietenkin, niin se jäi nyt vähän harmittamaan, tuumii Jere.

Petri Kemppainen kehuu pelin tunnetta ja tunnelmaa. Finaalisarja alkaa mennä tunteisiin itse kullekin.

– Ekassa pelissä ei ollut näin hienoa tunnetta kuin tänään oli. Itsekin huusin näille, vanhoja tuttuja ja valmennettavia, ja harmittaa, että vähän itsekin siinä innostuin. Kai se tuo tullessaan, että vähän rupeaa veri kiehahtaan, vaikka siellä oma poikakin pelaa. Onneksi en hänelle huutanut kuitenkaan!

Isän ja pojan Team Kemppainen

Miten parivaljakko kestää sen, että kentällä ollaan vastatusten ja kotona pitäisi vetää yhtä köyttä?

– Totta kai ollaan oman joukkueen puolella ja kyllä meillä kotona ihan selkeä rooli on, minä oon iskä ja Jere on poika ja täällä hallilla taistellaan samoista asioista, mutta kyllä me osataan se sitten unohtaa tänne halliin ja kaukaloon, Petri Kemppainen kertoo.

– Kyllä se menee yleensä niin, että kotona ollaan se Kemppaisen joukkue. Kun tullaan tänne, ollaan ihan omissa jengeissä sitten, säestää Jere.

Kotona jutellaan myös salibandystä ja omista joukkueista.

Hallilla taistellaan samoista asioista, mutta kyllä me osataan se sitten unohtaa tänne halliin ja kaukaloon.

Petri Kemppainen

– Mutta ei siinä hirveästi tarvitse, sen näkee, että kaveri viihtyy ja kaverilla menee hyvin, niin isänä täytyy olla tyytyväinen ja onnellinen, pohtii Petri.

Petri ei tuputa valmennuksellisia vinkkejään pojalleen, ainakaan enää.

– Olen vähän tämmönen oman tien kulkija ollut. Ei niitä vinkkejä hirveästi tule, tietysti jos kyselee niin sitten niitä tulee, Jere sanoo.

– Oon Jereä valmentanut kahdeksan vuotta, ne vinkit ovat ehkä tulleet jo sieltä. Hyvin se niitä noudattaa, niin sitä on kiva katsoa, isä Kemppainen iloitsee.

Silti isän sydämessä läikähtää, kun poika onnistuu maalinteossa.

– Ehdottomasti, olen niin tunnevalmentaja ja aina olin tunnepelaajakin. Tykkään aina, kun tulee maaleja, ja varsinkin, kun Jere tekee, niin ei siinä kyynelkään kaukana ole, vaikka se on tuossa vastustajajoukkueessa.

Lauantaina sauna kuumaksi

Salibandydivari tarjoaa Steelersin ja LaSB:n kannattajille vielä ainakin yhden tilaisuuden nauttia vauhdikkaasta urheiluviihteestä ja joukkueen mukana elämisestä. Päättyykö unelmafinaalisarja jo lauantaina lammilaisten kolmanteen voittoon Hämeenlinnan Areenan kuumassa tunnelmassa, siitä Kemppaisen kaksikolla on hiukan eriävät näkemykset.

Yleisöä salibandykatsomossa, oranssissa Lammin Salibandyn kannattajia
Kannattajat elävät tunteella mukana lammilaisten maaleissa ja menestyksessä.Nina Keski-Korpela / Yle

– Sitä lähdetään tosissaan tekemään. Sanoin kopissa pelaajille ja johdolle, että se viimeinen niitti on vaikea laittaa. Kaveri haluaa vielä enemmän sitä puolustaa, mutta uskon silti, että meidän energisellä ja hyvällä jutulla tasaista siitä tulee, mutta kyllä me lauantaina viritellään varmaan jossain päin saunaa, aprikoi LaSB:n Petri Kemppainen.

– Kannattaa ainakin saunaoluet jättää himaan! Oli niin hyvä kolmas erä, että me päätettiin, että ei tämä nyt kyllä mene poikki. Eihän siinä olisi mitään järkeä pelata hyvin ja hävitä vielä kolmas sitten, kuittaa Steelersin Jere Kemppainen isänsä saunahaaveet.

Tarvittaessa finaaleja jatketaan vielä ensi viikon tiistaina ja perjantaina.