Puolialaston tankotanssija nostatti kohun Ruotsin kuntapäivillä

Tankotanssija nousi lavalle illallisilla, joille oli kutsuttu lähes tuhat kuntapoliitikkoa ja virkamiestä. Kuntapäivien järjestäjä, kunnallinen työnantajajärjestö SKL pyytää anteeksi ja sanoo, ettei se ollut odottanut tällaista showta.

Ulkomaat
Kuvankaappaus SVT:n jutusta.
Kuvankaappaus SVT:n verkkosivuilta.svt.se

Ruotsissa on noussut kohu kuntapäivien illallisohjelmasta. Lähes tuhannen Uppsalaan kokoontuneen kuntapoliitikon ja virkamiehen silmien edessä lavalle nousi vähäpukeinen tankotanssija, kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet.

– Yhtäkkiä näyttämöllä oli nainen, joka tanssi tangon ympärillä. Hän oli hyvin vähäpukeinen, kertoo paikalla ollut vaxjöläinen Oliver Rosengren maltillisesta kokoomuksesta Expressen-lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Rosengren kertoo pitäneensä ohjelmanumeroa sopimattomana ja poistuneensa salista.

Expressenin tietojen mukaan monet illallisvieraista poistuivat Rosengrenin tavoin ja ohjelma aiheutti melkoista tuohtumusta. Tilaisuudesta otetuissa kuvissa näkyy, että useat vieraat istuvat katse pöydässä, lehti kertoo.

Järjestäjät keskeyttivät esityksen

Esitys keskeytettiin ja tilaisuuden järjestäneen kunnallisen työnantajajärjestön SKL:n edustajat menivät lavalle pyytämään anteeksi (siirryt toiseen palveluun). He vakuuttivat, ettei SKL ollut tarkoittanut tällaista.

Järjestäjät olivat tilanneet viihde-esityksen Jecko ja Jessie -esiintyjäparilta. SKL:n edustajan Tor Hatlevollin mukaan heille oli luvattu taikatemppuja, jonglööriesityksiä ja akrobatiaa.

– Akrobatia ei ollut aivan sitä, mitä olimme ajatelleet, Hatlevoll sanoo Ruotsin televisiolle (siirryt toiseen palveluun). Hän huomauttaa, että Jecko ja Jessie ovat esiintyneet lastenohjelmissakin, joten he eivät voineet aavistaa tällaista.

Myös hän kertoo monien yleisön edustajien olleen vihaisia showsta.

Esiintyjäparin Jecko, Jocke Assarsson ei sen sijaan SVT:lle antamassaan kommentissa ymmärrä tuohtumusta. Hän sanoo monien yleisöstä kiittäneen esitystä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.