1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin yliopistokeskuksessa ei pelätä leikkauksia: Toiminta jatkuu nykyisellään

Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta ei ole huolissaan. Hän ei usko ministeriön suunnittelemien leikkauksien olevan kohtalokkaita Porissa järjestettävälle koulutukselle.

Kuva: Tytti Rintanen / Yle

Porin yliopistokeskuksessa suhtaudutaan maltillisesti hallituksen kaavailemiin yliopistoleikkauksiin. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi eilen Ylen A-Talkissa, että yliopistojen määrä vähenee tulevaisuudessa. Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta uskoo, että Porissa toiminta jatkuu lähivuodet nykyisellään. Säästöt koskevat silti kaikkia.

– Ministeriön leikkaukset kohdistuvat tietenkin myös Poriin. Uskon silti, että suurin piirtein tällä tasolla mennään jatkossakin. Joidenkin tukipalvelujen siirtämistä Turkuun ja Tampereelle on kuitenkin mietitty.

Yliopisto päättää omasta opetuksestaan

Ministeriön linjaukset eivät Jari Multisillan mukaan koske yliopistojen sisäisiä rakenteita. Jokainen yliopisto tekee niitä koskevat päätökset itse.

– Yliopistokeskuksella on oma alueellinen tehtävänsä ja me rakennamme sellaista osaamista, joka täydentää emoyliopistoa. Koulutus on mielestäni hyvällä mallilla. Siitä kertoo sekin, että Turun kauppakorkeakoulu lisää ensi syksynä ylioppilaspohjaisia aloituspaikkoja Poriin.

Porin yliopistokeskuksen rahoituksesta noin puolet tulee emoyliopistojen kautta. Toinen puoli tulee tukena Porin kaupungilta ja alueen yrityksiltä.