1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Merestä pelastautunut Luna-koira nauttii huomiosta San Clementellä – katso video

Yhdysvaltain laivaston henkilöstö löysi yli viisi viikkoa sitten mereen pudonneen Lunan tiistaina San Clementen saarelta. Koira on hyväkuntoinen, joskin hieman aliravittu.

Uutisvideot: Merestä pelastautunut Luna-koira nauttii huomiosta San Clementellä
Uutisvideot: Merestä pelastautunut Luna-koira nauttii huomiosta San Clementellä

Saksanpaimenkoira Luna on saanut laajaa huomiota niin San Clementen saarella Kaliforniassa kuin maailmallakin sen jälkeen, kun se löytyi yli kuukausi katoamisensa jälkeen.

Yksivuotiaan koiran uskotaan pudonneen 10. helmikuuta isäntänsä Nick Haworthin kalastusaluksesta ja uineen noin kolmen kilometrin matkan San Clementelle, jossa sijaitsee Yhdysvaltain laivaston tukikohta.

Lunan oli uskottu kuolleen, sillä sitä ei löytynyt saarella eikä merellä tehdyissä etsinnöissä. Haworth julkaisi 20. helmikuuta koirastaan kuvan tekstillä "Lepää rauhassa Luna, sinua tullaan kaipaamaan paljon".

Merellä ehkä päivän

Tiistaina Haworthia odotti kuitenkin iloinen yllätys, kun San Clementellä työskentelevä Yhdysvaltain laivaston henkilöstö soitti ja kertoi Lunan löytyneen.

Laivastossa tiedettiin ottaa yhteyttä Haworthiin, sillä tämä oli ilmoittanut tukikohtaan koiran katoamisesta ja laivaston väki oli tehnyt etsintöjä saarella.

Koira on todettu hyväkuntoiseksi, vaikkakin hieman aliravituksi. Sen ei uskota olleen merellä kuin korkeintaan päivän.

Isäntänsä luo sen oli määrä päästä vasta torstaina, sillä tämä oli löytöuutisen saadessaan matkoilla.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.