Koe uusi yle.fi

Kuoppien kaivaminen toi viisi ja puoli vuotta vankeutta

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta. Miehet olivat etsineet huumeita Loppijärven tuntumasta. Huumeita he eivät löytäneet, mutta etsintä tuotti vankeustuomion.

Kotimaa

Hyvinkään käräjäoikeuden mukaan miehet olivat etsineet Lopen Läyliäisten metsiin kätkettyjä huumeita. Etsijät olivat kaivaneet kuoppia turhaan, sillä poliisi oli ehtinyt löytää huumekätköt. Miesten öinen ulkoilu ja ajelu päättyi poliisiauton takapenkille.

Poliisi oli ehtinyt löytää ja takavarikoida alueelta lähes viisi kiloa hasista ja yli kaksi ja puoli kiloa amfetamiinia. Poliisi oli tehnyt löydöt marraskuun lopulla viime vuonna. Huumeiden etsijät jäivät poliisin haaviin joulukuun neljäntenä.

Huumeiden etsiminen riitti vankeustuomioon

Hyvinkään käräjäoikeus katsoi miesten pyrkineen hankkimaan huumeita. Niiden suuren määrän ja amfetamiinin vaarallisuuden vuoksi oikeus antoi molemmille miehille viiden ja puolen vuoden vankeustuomion. Oikeus perusteli päätöstään korkeimman oikeuden puolentoista vuoden takaisella ratkaisulla, jonka mukaan yritys hankkia huumausaineita rinnastetaan täytettyyn tekoon.

Tuomiota kuitenkin lievensi se, että miehet eivät voineet saada huumeita haltuunsa, koska poliisi oli ehtinyt takavarikoida huumeet.