yle.fi-etusivu

Lempäälästä löytyvät Suomen tyytyväisimmät asukkaat

Kaupungeista mukavimpana asuinpaikkana pidettiin Tamperetta. Tyytymättömimpiä asuinsijoihinsa sen sijaan oltiin Kouvolassa ja Raaseporissa. 

Kotimaa
Lempäälän terveyskeskus
Marko Melto / Yle

Suomen kuntaansa tyytyväisimmät asukkaat löytyvät Tampereen naapurikunnassa Lempäälästä, Tampereen ollessa suurten kaupunkien ykkönen.

Kunnista Kuopion kupeessa sijaitseva Siilinjärvi säilytti kakkossijansa ja Turun naapurikunta Kaarina oli kolmas. Eniten asukastyytyväisyys nousi Lahden vieressä sijaitsevassa Nastolassa.

Kaupungeista Tamperetta tyytyväisyydessä seurasivat Helsinki ja Espoo, joiden asukastyytyväisyys on pysynyt vakaana.

Tyytymättömimpiä asuinkuntaansa sen sijaan olivat Kouvolan ja Raaseporin asukkaat.

Vähiten kotikuntaansa olivat halukkaita suosittelemaan imatralaiset ja salolaiset.

Tutkimus- ja mittaustietoa tuottavan EPSI raitingin Kuntarating 2015 -tutkimuksen mukaan asukkaat ovat tyytyväisimpiä kunnissa, jotka sijaitsevat kehittyvien kaupunkien ja hyvien palvelujen läheisyydessä.

Tutkimuksessa nousevat Tampereen ja Turun seutu sekä Kuopion ja Lahden kupeessa sijaitsevat naapurikunnat. Näistä kunnista löytyy palvelujen lisäksi myös suomalaisten arvostamaa omaa rauhaa ja luontoa.

Tyytymättömimpiä Epsi ratingin mukaan ollaan kunnissa, jotka ovat läpikäyneet kuntaliitoksia, joutuneet rakennemuutoskunniksi tai tekemään taloudellisen tilanteen takia merkittäviä säästöjä.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hyönteisruoka

Tiedätkö, mitä syömäsi sirkka on popsinut?

Tutkijat etsivät sopivaa ravintoa ötököille

Mainoskuvat

Presidentti olikin mainoskuvassa vain kasvoillaan – Kampanjan tilannut Pelastusarmeija: Ei kai kukaan tätä dokumenttikuvana pidä

Vanhustenhoito

Yksinhuoltajaäiti avasi kotinsa ovet mummoille – "Kuin minun omia äitejä"

Seksuaalirikokset

Oikeusministeri: Seksuaalirikosten rangaistuksia selvitetään jo – yksittäistapauksia en kommentoi