1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turvapaikanhakijat ohjataan taas poliisilaitoksille – Poliisi: Järjestelykeskus tauolla, ei lakkautettu

Rikoskomisario Janne Koskela Lapin poliisista sanoo, että järjestelykeskusta ei ole lakkautettu sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta se "ei ole aktiivisessa käytössä". Turvapaikanhakijat hakevat taas tarvittaessa turvapaikkaa poliisilaitoksilta, kuten ennen järjestelykeskusta.

Kotimaan uutiset
Tornion järjestelykeskus 18.3.2016.
Risto Koskinen / Yle

Suomessa on taas palattu aikaan, jossa turvapaikanhakijat hakeutuvat poliisilaitoksille eikä heitä enää ohjata järjestelykeskukseen Tornioon.

Rikoskomisario Janne Koskelan mukaan keskusta ei ole kuitenkaan lakkautettu.

– Poliisin näkemyksen mukaan järjestelykeskusta ei ole lakkautettu sanan varsinaisessa merkityksessä. Järjestelykeskus ei ole aktiivisessa käytössä. Siellä on linjastot kunnossa ja valmius ottaa keskus käyttöön, jos turvapaikanhakijoiden tulo muodostuu uudestaan laajamittaiseksi.

Siellä on linjastot kunnossa ja valmius ottaa keskus käyttöön, jos turvapaikanhakijoiden tulo muodostuu uudestaan laajamittaiseksi.

Janne Koskela

Koskelan mukaan länsirajan yli Tornioon tulleet yksittäiset turvapaikanhakijat on alettu ohjata Kemiin, jossa poliisi ottaa turvapaikkahakemuksen vastaan.

Vasta 10. maaliskuuta valtioneuvosto uusi päätöksen, jolla järjestelykeskuksen toimintaa voidaan jatkaa 17. kesäkuuta saakka.

– Olemme varautuneet siihen, että turvapaikanhakijoita alkaa tulla enemmän kevään edetessä, mutta pitää katsoa päivä kerrallaan, Koskela sanoo.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti Twitterissä torstaina keskuksen hiljenemisestä.

– Tornion järjestelykeskus on lopettanut toimintansa. Jos tarve, voidaan avata nopeasti uudelleen, virasto twiittasi.

Lue seuraavaksi