Hyvästi Tampereen delfiinit – Kreikka vahva ehdokas uudeksi kodiksi

Särkänniemen delfinaario avattiin Tampereella kolme vuosikymmentä sitten. Näillä näkymin neljän pullonokkadelfiinin matka suuntaa Kreikan Ateenaan Attica Zoological Park -eläintarhaan.

delfiinit
Delfiinejä Särkänniemen delfinaariossa
Antti Eintola / Yle

Särkänniemen delfinaariossa asuu neljä pullokuonodelfiiniä, joista kaksi on syntynyt Tampereella. Eläimille on etsitty kuumeisesti kotia syksyn ja kevään ajan, sen jälkeen kun Särkänniemi Oy:n hallitus viime lokakuussa päätti delfinaarion sulkemisesta.

Delfiinien sijoituspaikkaa on haravoitu delfinaarioista ja merieläinkohteista, jotka toimivat yhteisesti hyväksyttyjen eläinhoitovaatimusten mukaisesti.

Kesäkuussa Särkänniemi sai siirtoluvan eläimille. Siirtoluvasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. (siirryt toiseen palveluun)

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä vahvistaa Ylelle, että kansainvälinen siirtolupa on myönnetty Attica Zoological Parkiin. Kreikka on siis todennäköisin uusi osoite delfiineille, mutta muitakin vaihtoehtoja pidetään vielä auki.

Kerromme delfiinien tilanteesta laajemmin tiistaina iltapäivällä.

Delfinaarion kolme vuosikymmentä

Särkänniemen delfinaario avattiin Tampereella vuonna 1985. Yhteensä 30 vuoden historiaan mahtuu niin valtavaa suosiota kuin mielenosoituksia delfiinien vapauttamiseksi.

Delfinaariotoiminnan lopettamispäätöksen jälkeen Särkänniemessä on keskitytty eläinten siirtovalmisteluihin, eikä näytöksiä ole enää pidetty.

Huvipuistoa pyörittävän yhtiön mukaan lopettamispäätös oli välttämätön, jotta huvipuiston toimintaa ja aluetta voidaan kehittää.