Pankkikorttitietojen kopioinnista ehdollista vankeutta kahdelle

Kaksi ulkomaalaista miestä on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pankkikorttitietojen kopioinnista. Rötöksiä tuomitut olivat tehneet muun muassa Hauholla.

Pankkikorttirikos
Kuva pankkiautomaatista, jossa on skimmauslaite.
Skimmauslaite asennettuna pankkikorttiautomaattiin. Eroa normaaliin on vaikea huomata.Poliisi

Tuomiot Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tulivat maksuvälinepetoksesta ja maksuvälinepetoksen valmistelusta sekä törkeästä tietomurrosta.

Toinen tuomituista sai vuoden ehdollisen rangaistuksen ja toinen vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Oikeuden mukaan tuomitut toivat maahan ja pitivät halussaan muun muassa Turussa, Hämeenkoskella ja Hämeenlinnassa tietoverkkolaitetta, joka soveltuu maksupäätteellä asioivien maksukorttien ja pin-koodien kopiointiin.

Tuomitut olivat asentaneet laitteen paikalleen viime marraskuussa Hauhon ABC-asemalla, jossa he sen myös kertaalleen irrottivat ja asensivat uudestaan toimintaan.

Hauholla poliisi pääsi kuitenkin vorojen jäljille, sai heidät kiinni ja takavarikoi skimmauslaitteen.

Tuolloin laitteeseen oli tallentunut useiden henkilöiden ja yhden yrityksen pankkikorttitietoja. Toinen tuomituista oli oikeuden mukaan ehtinyt siirtää tiedot laitteesta matkapuhelimeensa ja välittää ne edelleen Saksaan.

Tiedonsiirto ei kuitenkaan ole todennäköisesti onnistunut suunnitellusti eikä kortinhaltijoiden tileiltä ole nostettu tai yritetty nostaa luvatta rahaa.