yle.fi-etusivu

Presidentti Hollande: Koko terroristiverkostoa ei ole saatu vielä kiinni

Ranskan presidentti François Hollande toivoo, että Belgiassa pidätetty terroristiepäilty Salah Abdeslam luovutetaan Ranskaan mahdollisimman pikaisesti. Hollande kehui Belgian ja Ranskan viranomaisten toimintaa mutta muistutti, että kaikkia Pariisin terrori-iskujen organisointiin osallistuneita ei ole vieläkään saatu kiinni.

Ulkomaat
Francois Hollande.
Presidentti Francois Hollande.Oliver Hoslet / EPA

Ranskan presidentti Francois Hollande kommentoi Pariisin terrori-iskuista epäillyn Salah Abdeslamin pidätystä myöhään illalla Belgiassa.

– Ajatukseni ovat tänään iskujen uhrien ja heidän läheistensä kanssa. Tiedän, että moni heistä on odottanut Abdeslamin kiinnisaamista, Hollande totesi.

Hollande ja Belgian pääministeri Charles Michael kertoivat, että torstai-illan poliisioperaatiossa Molenbeekin esikaupungissa pidätettiin Abdeslamin lisäksi kaksi muuta henkilöä. He kuvasivat operaatiota vaaralliseksi ja kertoivat poliisin kohdanneen aseellista vastarintaa.

Presidentti Hollande kehui Belgian ja Ranskan viranomaisten välistä yhteistyötä. Hän kuitenkin muistutti, että terrorismin uhka on Ranskassa yhä suuri.

– Abdeslamin pidätys on hyvä uutinen, mutta hänen verkostonsa Belgiassa oli hyvin laaja. Niin kauan, kun kaikkia Pariisin terrori-iskuihin jollain tapaa osallistuneita ei ole saatu kiinni, työmme ei ole ohi, Hollande sanoi.

Presidentti Hollande sanoi toivovansa, että Belgian viranomaiset luovuttavat Abdeslamin mahdollisimman pikaisesti Ranskaan.

– Toivon, että nämä pidätykset auttavat meitä pääsemään lähemmäksi totuutta, presidentti totesi.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän

Egypti

Egyptin media: Ainakin 235 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Hiihto

Iivo Niskanen väittää pelin olevan jo pelattu - asiantuntija: "Kommentit eivät anna rehellistä kuvaa hänen tilanteestaan"

Puoli seitsemän

Martti Suosalo: Rautaa tankoon, tempausvalatreeni ja taas jaksaa esiintyä