Koe uusi yle.fi

Espanjan poliisi pidätti ryöstökalastajia – tuhansia tonneja suojeltua kalaa

Kansainvälisessä poliisioperaatiossa otettiin kiinni espanjalaisia kalastajia, joiden epäillään saaneen saaliikseen jopa 3 500 tonnia tummahammaskalaa. Laji on uhanalainen ja sitä saa pyydystää vain kiintiöiden perusteella.

luonto

Espanjan poliisi on pidättänyt kuusi henkilöä epäiltyinä laittomasta kalastuksesta Etelämantereen vesillä, kertoo maan hallitus.

Espanjan poliisin, sisäministeriön ja Interpolin yhteisoperaatiossa tutkitaan lisäksi 16 muun epäillyn tekemisiä.

Poliisi uskoo, että joukko luoteisessa Galician maakunnassa toimivia laivanomistajia on säännönmukaisesti rikkonut kalastusmääräyksiä.

Tutkimuksesa tehdyn arvion mukaan kalastajat ovat saaneet saaliikseen yli 3 500 tonnia uhanalaiseksi luokiteltua tummahammaskalaa (Dissostichus mawsoni).

Tummahammaskala on jääahveniin kuuluva kalalaji, joka elää eteläisen pallonpuoliskon kylmissä vesissä. Liikakalastuksen takia laji on muuttunut yhä harvinaisemmaksi. Kalaa saa pyytää vain kiintiöiden perusteella.

Tummahammaskalan liha on valkoista ja lohkeilevaa, mikä tekee siitä hyvin suositun ruoka-aineen Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Tummahammaskalasta maksetaan jopa 50 euroa kilolta. Poliisi arvioikin ryöstökalastajien saaneen rikoshyötynä yli kymmenen miljoonaa euroa kalastuskaudessa.

Lähteet: AFP

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Puoli seitsemän

Samuli Edelmann edesmenneestä isästään: "Tänne minä jäin laulamaan hänen laulujaan"

Työllisyys

Keskusta ja kokoomus sopuun työllisyys- ja yrityspalveluista –sinisille malli ei kelpaa

A-studio

Rikosoikeusprofessori seksuaalisesta hyväksikäytöstä: Lasten kohdalla pitäisi tuomita useammin raiskauksena