Etelä-Venäjän lentoturman mustat laatikot tutkintaan: Flydubain lentäjiltä ei hätäkutsua

Dubain Flydubai-lentoyhtiön toimitusjohtajan mukaan 62 ihmisen hengen vaatineen onnettomuuden syytä ei vielä voi arvoida. Tutkimuskomission mukaan koneen lentotietoja sisältäviä mustia laatikoita aletaan tutkia pian. Kaksi laatikkoa on löytynyt.

Ulkomaat
Palomies romun seassa.
Pelastushenkilökuntaa onnettomuuspaikalla.EPA

Flydubain toimitusjohtaja Ghaith Al Ghaith kertoi, että yhtiö ja Venäjän viranomaiset selvittävät yhdessä turman syitä. Lentäjiltä ei tullut hätä kutsua, kertoi Al Ghaith. Onnettomuuden tutkinta on alkanut, kaikkiaan selvitykseen osallistuu 847 ihmistä seitsemässä ryhmässä. Tutkimusvälineistöyksiköitä on vajaat sata. Hätätilaministeriön edustajan mukaan työtä tehdään kolmessa vuorossa. Turmapaikalta on löytynyt yli sata ihmisen ruumiinosaa. Tutkijat yrittävät jouduttaa työtä todistusaineistoa hävittävän rankkasateen vuoksi.

Halpalentoyhtiö Flydubain lentokone on syöksynyt maahan Etelä-Venäjällä, Donin Rostovissa. Venäjän hätätilaministeriön mukaan kaikki 62 koneessa ollutta ihmistä kuolivat.

Flydubain lento FZ981 oli matkalla Dubaista Donin Rostoviin, kun se syöksyi maahan laskeutumisen aikana.

Boeing 737-800-matkustajakoneessa oli hätätilaministeriön mukaan 55 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Valtaosa koneessa olijoista oli venäläisiä. Hätätilaministeriö kertoo uutistoimisto Tassille, että ulkomaalaisia oli 12: seitsenhenkinen miehistö ja viisi matkustajaa.

Donin Rostovin lentokentän lennonjohto ja paikalliset pelastustyöntekijät kertovat, että matkustajakone putosi ja syttyi tuleen noin sadan metrin päässä kiitoradasta.

Kartta
Flydubain lento FZ981 oli matkalla Dubaista Donin Rostoviin.Yle Uutisgrafiikka

Lentoyhtiö Flydubai on julkaissut Facebookissa tiedotteen, jossa se vahvistaa onnettomuuden tapahtuneen laskeutumisen aikana.

– Lento FZ981 syöksyi maahan laskeutuessaan, ja tämän traagisen onnettomuuden seurauksena on vahvistettu kuolonuhreja, yhtiö kirjoittaa.

Donin Rostovin alueella vallitsi onnettomuushetkellä huono sää ja alueelle oli annettu myrskyvaroitus.

Juttua korjattu kello 6.26: Koneen tyyppi oli Boeing 737-800.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, Tass