Hyppää sisältöön

Tutkijoilla kaksi mahdollista syytä Venäjän lentoturmalle – valvontakamerakuva näyttää maahansyöksyn

Kaikki 62 koneessa ollutta kuolivat matkustajakoneen maahansyöksyssä Donin Rostovissa. Tutkintakomitean mukaan onnettomuuden todennäköisimmät syyt ovat huonoihin sääoloihin liittyvä inhimillinen virhe tai tekninen vika. Toinen koneen mustista laatikoista on löydetty.

Uutisvideot: Valvontakamerakuva näyttää Venäjän lentoturman
Uutisvideot: Valvontakamerakuva näyttää Venäjän lentoturman

Etelä-Venäjällä Donin Rostovissa tapahtunut lento-onnettomuus johtui todennäköisesti joko lentäjän virheestä tai teknisestä viasta, sanoo Venäjän tutkintakomitea.

– Tällä hetkellä tutkimme kahta pääteoriaa Donin Rostovin turmaan liittyen: huononeviin sääoloihin liittyvä lentäjän virhe tai tekninen vika, tutkintakomitean edustaja Oksana Kovrižnaja kertoi venäläiselle Interfax-uutistoimistolle.

Halpalentoyhtiö Flydubain Boeing 737-800-matkustajakone syöksyi maahan laskeutumisen yhteydessä varhain lauantaina. Venäläisviranomaisten mukaan kaikki koneessa olleet 62 ihmistä kuolivat. Kone oli lähtenyt Dubaista.

Tutkintakomitean tiedottaja Vladimir Markin kertoi uutistoimisto Tassille, että yksi koneen mustista laatikoista on löydetty. Kyseessä on ohjaamossa käytyä keskustelua nauhoittanut ääninauhuri.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Myös tiedot onnettomuudessa kuolleiden kansallisuuksista ovat tarkentuneet. Flydubai kertoi tiedotteessa, että matkustajien joukossa oli 44 venäläistä, kahdeksan ukrainalaista, kaksi intialaisia ja yksi uzbekistanilainen. Kuolleiden joukossa oli neljä lasta.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan miehistön jäsenistä kuusi oli muita kuin venäläisiä.

Onnettomuus tapahtui yli kaksi tuntia myöhemmin kuin koneen oli ollut määrä laskeutua.

Valtiollinen Rossija-24-kanava on esittänyt valvontakamerakuvaa, jossa sen mukaan näkyy koneen maahansyöksy kiitoradan lähellä. Alueelle oli annettu onnettomuuden aikaan myrskyvaroitus.