Kanadalaisseniori yritti myrkyttää seuralaisensa: Tappajamummo vapautui vankilasta

Kanadan vaarallisimmaksi naiseksi luonnehdittu 80-vuotias Melissa Ann Shepard vapautui eilen vankilasta. Hän oli kärsinyt vajaan kolmen vuoden tuomion miesystävänsä myrkytysyrityksestä. Shepard oli jo aiemmin ollut vankilassa tuomittuna toisen aviomiehensä murhasta ja lukuisista petoksista.

Ulkomaat

Kanadan mustaksi leskeksi nimetty Melissa Ann Shepard on jälleen vapaudessa, tosin tarkan valvonnan alla. Hän oli 1970-90-luvuilla ollut vankilassa useaan otteeseen petoksista tuomittuna. Shepardin vaiheista kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Shepardin viimeisin uhri, eläkkeellä oleva Fred Weeks oli murhanhimoisen naispuolisen "auervaaran" naapuri Nova Scotiassa. Pari solmi siviiliiton, jota ei kuitenkaan koskaan rekisteröity.

Unilääkettä kahviin häämatkalla

Pariskunta lähti juhlistamaan kypsässä iässä löytynyttä onnea matkoille. Syyttäjien mukaan Shepard antoi matkan aikana siipalleen jatkuvasti unilääkeannoksia, jotka vaikuttivat muassa ajokykyyn. Weeks kertoi myöhemmin, ettei hän erottanut auton ajo- ja peruutusvaihteita toisiistaan Newfoundlandin lauttalle ajetttaessa. Sairaalaan hakeutuneen Weeksin elimistöstä löydettiin huumaavia aineita ja poliisi alkoi epäillä niiden joutuneen sinne tahallisesti.

Toinen aviomies kuoli auton alle 

Viranomaiset alkoivat tarkistaa Shepardin aiempia vaiheita. Hänet oli vuonna 1992 tuomittu toisen aviomiehensä Gordon Stewartin taposta. Hänen todettiin huumanneen aviomiehensä ja ajaneen tämän yli kahdesti autolla. Leskeksi jäänyt Stewart väitti puolisonsa yrittäneen raiskata hänet. Taposta tuomittu leski kärsi vajaa puolet kuuden vuoden tuomiiosta.

Kolmas liitto kesti vuoden – päättyi miehen kuolemaan  

Kolmannen aviomiehensä, Robert Friedrichin musta leski tapasi kristillisellä treffisivustolla. Pari avioitui vuonna 2001 vain muutaman päivän tutustumisen jälkeen. Fredrich kuoli 84-vuotiaana ja jätti vaimolleen kymmenien tuhansien eurojen perinnön. Friedrichin pojat nostivat leskeä vastaan murhasyytteen. He väittivät Stewartin myrkyttäneen isänsä lääkkeillä. Pojat saivat takaisin osan perinnöstä, mutta murhasyytteitä ei nostettu.

Miesystävän jäätelöön unilääkettä 

Kun tiedot Shepardin vapautumisesta tulivat julkisuuteen, on myös yksi hänen entisistä miesystävistään, Alexis Strategos kertonut medialle tarinaansa. Hän sanoi viehättyneensä netistä löytyneen rouvan viehkeydestä ja tasokkuudesta. Kuvio oli myös tässä suhteessa sama, Shepard muutti yhteen uuden ystävänsä kanssa pikavauhtia.

Myös Strategos epäilee joutuneensa myrkytysyrityksen kohteeksi. Tällä kertaa tappavaksi tarkoitettu annos oli jäätelössä. Strategos kertoii myös menettäneensä lähes 20 000 euroa, ne Shepard varasti suhteen aikana. Hän joutui jälleen vankilaan petoksesta vuonna 2005.

Poliisi antoi harvinaisen varoituksen tappajamummosta

Herttaisen oloinen, Agatha Christien dekkarihahmolta neiti Marplelta valokuvassa näyttävä Shepard ei ole antanut haastatteluja vankilassa. Hänen on arvioitu kärsivän kotona pahoinpidellyn naisen syndroomasta, jossa tekijä ajautuu kostamaan kärsimänsä väkivallan seuraaville kumppaneille. Puolustus käytti syndroomaa perusteluna oikeudenkäynnissä.

Tuomioistuin määräsi Shepardin vapautumiselle poikkeuksellisen tiukat ehdot. Päätöksen mukaan poliisilla on oikeus kertoa tuomitun varhemmista vaiheista mahdollisille uusille kumppaneille. Shepard ei saa myöskään mennä internetin treffisivustoille. Jos Shepard muuttaa ulkonäköään, hänen on vietävä uusi valokuva poliisille.

Poliisi julkaisi vapauttamisesta myös harvinaisen tiedotteen. Hänellä todetaan olevan korkeasta iästään huolimatta poikkeuksellisen suuri riski uusia rikoksensa.