Luvassa salibandyhuumaa koko piinaviikoksi Hämeeseen

Salibandyseura Steelers otti komean 9 - 6-voiton Lammin salibandysta ja kavensi otteluvoitot 1 - 2-tilanteeseen liiganoususta pääsarjaan kamppailtaessa. Hämeenlinnalaisseurojen salibandykamppailuista on tullut kevään jännitysnäytelmä. Jatko-osia salibandyhuumaan voi olla katsojille luvassa koko piinaviikoksi eli vielä on edessä mahdollisesti jopa kaksi kovaa keskinäistä paikallisottelua Hämeenlinnassa.

urheilu
LaSB:n oranssia maalijuhlaa ja humua
LaSB:n oranssista maalijuhlaa ja humuaKari Mustonen/ Yle

Hämeenlinnalaisten seurojen LaSB:n ja Steelersin kolmas keskinäinen oli lauantaina Steelersin juhlaa. Kahta ensimmäistä Steelersien peliä vaivannut maalinteon vaikeus oli poissa ja teräsketjut pääsivät juhlimaan näyttävillä maaleillaan toisessa ja kolmannessa erässä. Lammilaiset pelasivat ensimmäisessä erässä kelpo salibandya, mutta maaleja ei saatu ladotuksi Steelersien maaliin.

Taas maali Sttelersille ja mahdollisuus sarjavoittoon ja pokaaliinkin
Taas maali Steelersille ja mahdollisuus sarjavoittoon ja pokaaliinkin.Kari Mustonen/ Yle

Kolmannessa erässä lammilaisia alkoi sitten osin jo turhauttaa kumppanin maaliero ja tilanteiden nopea hyödyntäminen. Yleisölle peli oli riemukasta ja palkitsevaa. Maaleja nähtiin todella paljon verrattuna joukkueiden aiempiin yhteenottoihin.

Salibandyhuuma on tarttunut nyt Hämeeseen vahvasti

Hämeenlinnalainen Steelers on paitsi sarjaa pelaava edustusjoukkue myös todella suuri junioreiden kasvattaja. Juniorilajina salibandy saattaakin olla Hämeenlinnassa suosiossaan jo jääkiekkoa suurempi laji. Se näkyy myös liiganoususta kamppailevien Steelersien ja LaSB:n katsomoissa. Suurehko Hämeenlinnan Areena on loppuunmyyty, se vetää yli 2 000 maksanutta katsojaa. Kaikki ykkösdivarin nousupelit pääsarjaan pelataankin siksi Hämeenlinnan Areenassa. Lammilaiset valittavat, että heidän kotipesänsä on joukkueen vetovoimaa ajatellen aivan liian pieni.

Salibandyn ykkösdivarin voittopokaali oli jo tarjolla lauantaina Hämeenlinnassa
Salibandyn ykkösdivarin voittopokaali oli jo tarjolla lauantaina Kari Mustonen/ Yle

Hämeenlinnalaiset seurat ottavat seuraavan kerran toisestaan mittaa tiistaina 22. maaliskuuta. Yleisökommenttien mukaan seuraavankin peli on ottamassa Steelers. Tällöin otteluvoitot tasoittuisivat 2 - 2. Ja hämäläinen huippufinaali olisi perjantaina.

Sen voittaja nousee suoraan miesten salibandyn pääsarjaan, mutta lähes kaikki joukkueiden fanit uskovat, että myös se toinen hämeenlinnalaisjoukkue nousee pääsarjaan, mutta pitemmän kaavan kautta. Salibandyhuumaa onkin näin luvassa vielä pitkään.

Päivitetty 21.3.2016 klo 11:22: Jutussa olleet bandy-sanat korvattu salibandy-sanalla. Bandy tarkoittaa jääpalloa.