Maksukortteja kopioitu Turun seudulla – Poliisi: Tarkastakaa tilitiedot

Poliisi kaipaa havaintoja epäilyttävistä autoista tai ihmisistä ST1- ja ABC-kylmäasemien läheisyydestä Turun seudulla.

Kotimaa
Alkuperäinen kortinlukija ja sen päälle asennettu väärä lukija, joka taltioi maksukortin tiedot.
Alkuperäinen kortinlukija ja sen päälle asennettu väärä lukija, joka taltioi maksukortin tiedot.Lounais-Suomen poliisilaitos

Turussa on huoltoasemilta on paljastunut maksukorttien kopiointiin soveltuvia laitteita. Perjantaina Liedosta, Loukinaistentiellä sijaitsevalta ST1-kylmäaseman sekä lauantaiaamuna Turun Ispoisten puistotiellä sijaitsevalta ABC-kylmäaseman maksupäätteiltä löytyi kopiointiin soveltuvat laitteet.

Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka kauan kopiointilaitteet ovat ehtineet asemilla olla. Alustava arvio on, että ne on asennettu havaintopäivää edeltävän yön aikana.

Liedossa kopiointilaite oli ehditty noutaa paikalta ennen kuin poliisi pääsi sen hakemaan. ABC-asemalla Turussa olleen laitteen poliisi ehti noutaa hoiviinsa ennen rikollisia. Sitä oli ehditty käyttää kymmeniä kertoja, poliisi kertoo.

Poliisi pyytää kylmäasemia käyttäneiden ihmisten tarkastavan tilitiedoistaan, ettei korteilla ole tehty luvattomia nosto- tai maksutapahtumia. Jos väärinkäytöksiä ilmenee, asiasta pitää tehdä rikosilmoitus.

Poliisi myös kaipaa havaintoja epäilyttävistä autoista tai ihmisistä viime päivien ajalta näiden kylmäasemien lähettyviltä. Poliisia kiinnostavat vastaavat havainnot myös muiden Turun seudun ST1- ja ABC-kylmäasemien läheisyydestä viime päivien ajalta. Havainnot pyydetään ilmoittamaan numeroon 050-456 2243.