Koe uusi yle.fi

Pariisin terrori-iskujen pääepäilty Salah Abdeslam vastustaa luovuttamistaan Ranskaan

Ranskan presidentti François Hollande aikoo kiirehtiä 26-vuotiaan Salah Abdeslamin siirtoa Ranskaan. Belgian pääministeri Charles Michel puolestaan myönsi lauantaina, että Abdeslamin luovuttaminen voi viedä pitkään.

Ulkomaat
Molenbeek
Stephanie Lecocq / EPA

Pariisin terrori-iskujen pääepäilty Salah Abdeslam vastustaa luovuttamistaan Ranskaan. Torstai-iltana Brysselissä kiinniotettu Abdeslam tekee asianajajansa Sven Maryn mukaan yhteistyötä Belgian poliisin kanssa.

– Hän tekee yhteistyötä belgialaisen oikeuden kanssa. Ranska haluaa, että hänet luovutetaan ja minä voin jo nyt sanoa, että me vastustamme tätä, Mary sanoi ranskalaislehti Le Monden mukaan.

Toimittajille Brysselissä puhunut asianajaja sanoi Abdeslamin olleen Pariisissa terrori-iskujen aikaan.

Salah Abdeslam
Salah AbdeslamRanskan sisäministeriö / EPA

– Hän oli siellä, Mary vastasi.

Asianaja myös vahvisti Abdeslamin jalan haavoittuneen.

– Hänen fyysinen kuntonsa on sellainen, kuin ihmisen joka on saanut luodin jalkaansa. Hän on vuoteenoma.

Belgian pääministeri Charles Michel myönsi lauantaina, että Abdeslamin luovuttaminen Ranskaan voi viedä useita viikkoja. Ranskan presidentti François Hollande puolestaan sanoi lauantai-aamuna kiirehtivänsä 26-vuotiaan Abdeslamin siirtoa Ranskaan.

Belgian poliisi pidätti yhteensä viisi ihmistä. Lauantaina Belgian viranomaiset kertoivat syyttävänsä Abdelslamia ja tämän väitettyä rikoskumppania osallistumisesta murhaan sekä osallisuudesta terroristiryhmän toimiin.

Kolmatta epäiltyä syytetään terrorismiryhmään kuulumisesta ja rikollisten piilottelusta. Kaksi pidätetyistä vapautettiin.

Lähteet: Le Monde, Reuters