Turvapaikanhakijan palkannut eläkeläinen palkitaan ennakkoluulottomuudesta

Punainen Risti palkitsee Kirkkonummelaisen Linnéa Mynttisen Ennakkoluuloton Edelläkävijä -tunnustuksella. Tunnustus jaetaan illalla Helsingissä.

Kuva: Jyrki Ojala / Yle

Punainen Risti palkitsee rasisminvastaisella viikolla yhteisöjä ja ihmisiä, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua. Tänä vuonna tunnustuksen saa 80-vuotias Linnéa Mynttinen, joka palkkasi irakilaisen Ali Kamila al-Sammarnaien avustajakseen.

Punaisen Ristin mukaan Mynttinen on toiminut rohkaisevana esimerkkinä ja on murtanut turvapaikanhakijoihin liittyviä stereotypioita. Hän on antanut turvapaikanhakijalle mahdollisuuden oppia kieltä ja edistänyt tämän kotoutumista. Tärkeää on ollut myös toivon antaminen ja mahdollisuus kuulua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Yle kertoi Linnéa Mynttisen ja Ali Kamila al-Sammarnaien arjesta ja ystävyydestä alkuvuodesta. Juttua luettiin paljon ja jaettiin sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia kertoja. 

Mynttinen kertoi tuolloin, että osa ihmisistä ei enää puhu hänelle irakilaisen avustajan takia. Hän ei ole asiaa hätkähtänyt, sillä avustajan tuoma apu on ollut monella tapaa tarpeen.