Venäjän lentoturmatutkinta: mustat laatikot ovat vaurioituneet pahoin

Donin Rostovissa on surtu lauantaisen turman uhreja. Dubaista tulossa olleen koneen maahansyöksyssä kuoli 62 ihmistä.

Ulkomaat
Uutisvideot: Onnettomuustutkijat Venäjän lentoturman tapahtumapaikalla
Uutisvideot: Onnettomuustutkijat Venäjän lentoturman tapahtumapaikalla

Venäjällä tapahtuneen lentoturman tutkijat ovat alkaneet koneen mustien laatikkojen tutkinnan. Donin Rostovissa varhain lauantaina maahan syöksyneen koneen mustat laatikot ovat kuitenkin vaurioutuneet pahoin, kertoo tutkintaa johtava valtioidenvälinen ilmailukomitea MAK tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Mustien laatikoiden tietojen selvittäminen voi kestää kuukauden, eikä vielä ole varmaa, miten paljon informaatiota vahingoittuneista tallentimista saadaan.

Dubaista tulossa ollut FlyDubai-halpalentoyhtiön Boeing 737-800-lentokone syöksyi maahan lauantaina ennen aamunkoittoa Donin Rostovissa Etelä-Venäjällä. Lentokoneessa olleet 55 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä saivat surmansa.

Turmahetkellä alueella tuuli voimakkaasti, ja kone oli tekemässä toista laskeutumisyritystä.

Turman tallentaneessa valvontakameran kuvassa näkyy, kuinka kone syöksyy maahan jyrkässä kulmassa ja räjähtää. Voimakas räjähdys jätti jälkeensä suuren kraatterin kiitoradalle.

Rostovin lentokenttä oli sunnuntaina suljettuna turman takia. Sadat ihmiset ovat tuoneet lentokentälle kukkia ja kynttilöitä kuolleiden muistoksi.

Tutkintaan osallistuu venäläisten lisäksi asiantuntijoita Arabiemiraateista, Ranskasta ja Yhdysvalloista. Yhdysvaltalaisvalmisteisessa Boeing-koneessa oli Ranskassa valmistetut moottorit.

Lähteet: AFP, AP, Reuters