1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Konecranes: Petoksesta epäillyllä Gustavsonilla täysi luottamus

Yhtiön hallitus haluaa Gustavsonin jatkavan hallituksen puheenjohtajana. Gustavson pitää syytettä perusteettomana, eikä se yhtiön mukaan liity Konecranesin toimintaan.

talous
Stig Gustavson
Stig GustavsonMauri Ratilainen / AOP

Petossyytteen saaneella hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavsonilla on edelleen nosturiyhtiö Konecranesin täysi luottamus, yhtiö tiedottaa.

Nosturiyhtiö Konecranesin hallituksen puheenjohtajaa Stig Gustavsonia syytetään törkeästä avustuspetoksesta. Syyte liittyy Gustavsonin toimiin Industry Park East Management -nimisessä yhtiössä. Gustavson työskenteli kyseisessä yhtiössä hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011–2012.

Syyte liittyy niin sanottuun yrityspuistoasiaan. Hankkeen tarkoituksena oli auttaa suomalaisia yrityksiä juurtumaan Venäjän markkinoille. Gustavson pitää syytettä perusteettomana. Konecranes ei ole asiassa osapuolena.

– Konecranesin hallitus ja sen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ovat nyt perehtyneet tapaukseen, eivätkä ne ole havainneet mitään sellaista, mikä antaisi aiheen asettaa kyseenalaiseksi Stig Gustavsonin sopivuuden ja kyvykkyyden toimia hallituksen puheenjohtajana, yhtiö sanoo tiedotteessa.

Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta aikoo edelleen ehdottaa yhtiökokoukselle Gustavsonin ja koko hallituksen uudelleen valitsemista. Gustavson on toiminut Konecranesin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005.

Konecranesin osakkeenomistajat kokoontuvat päättämään yhtiön asioista keskiviikkona 23. maaliskuuta.

Lue seuraavaksi