1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja virpojia pilkanneesta Kiemungista: "Ei mitään mahdollisuutta jatkaa luottamustehtävissä"

Perussuomalaisten paikallispoliitikon Terhi Kiemungin kommentit maahanmuuttajataustaisten lasten virpomisesta saavat tuomion puoluetovereilta. Kansanedustaja Tiina Elovaara vetoaa puoluehallitukseen, jotta Kiemunki erotetaan kaikista luottamustoimista. Pirkanmaan piirihallituksen puheenjohtajan mukaan piiri arvioi Kiemungin aseman.

Kuva: Perussuomalaiset

Terhi Kiemungin asema perussuomalaisten piirihallituksessa menee harkintaan. Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi kertoo, että Kiemungin asemaa piirin varapuheenjohtajana käsitellään seuraavassa piirihallituksen kokouksessa huhtikuun alussa.

– Tulee seuraavan piirihallituksen kokoukseen käsittelyyn ja perusteellisesti katsotaan, miten asiassa edetään. Katsotaan, mikä on luottamuksen määrä.

Raja on ylitetty.

Tiina Elovaara

Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara on jyrkemmällä linjalla. Hän sanoo seuranneensa sunnuntaista keskustelua "täysin vastenmielisin tuntein".

– Tähän on puututtava. Mielestäni (Kiemungilla) ei ole mitään edellytyksiä jatkaa luottamustehtävissä tämän jälkeen.

Terhi Kiemunki julkaisi eilen Facebookissa myös anteeksipyynnön. Kiemunki kirjoitti olevansa vilpittömästi pahoillaan ja pyytävänsä anteeksi, jos on loukannut ihmisiä. Elovaaralle anteeksipyyntö ei riitä.

– Raja on ylitetty sellaisella tavalla. Ja valitettavasti tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun on kyseenalaista toimintaa Kiemungilta.

– Vetoan Pirkanmaan piiriin sekä puolueen hallitukseen myös valtakunnallisella tasolla, että he reagoivat tähän riittävällä vakavuudella, mitään jatkoa luottamustehtävissä ei tällaisten kommenttien jälkeen voi olla.

Kiemunki on myös kansanedustaja Lea Mäkipää eduskunta-avustaja. Mäkipää sanoo, että Kiemunki voi ainakin toistaiseksi jatkaa hänen avustajanaan, mutta tiukoin ehdoin.

Yle Tampere ei ole tavoittanut Kiemunkia kommentoimaan asiaa. Lea Mäkipään mukaan Kiemunki on tämän viikon lomalla.

Otsikkoa muutettu kello 9:54.