Viihdekeskukseksi muuntunut Nivalan Tuiskula uskoo tanssipaikkojen imuun

Yksi Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan suosituimmista tanssipaikoista parinkymmenen vuoden takaa yrittää uutta nousua. Viihdekeskukseksi remontoitu Nivalan Tuiskula avaa ovensa uudelleen pitkänäperjantaina ja houkuttelee yleisöä neljällä eri osastolla. Jopa 1600 asiakaspaikan Tuiskula luottaa tanssipaikkojen imun nousevan vielä suureksikin.

ilmiöt
Ami Salmela Tuiskulan salissa.
A Salmela

Remonttien jälkeen Nivalan Tuiskula on alueen suurin viihdekeskus, jopa 1 600 asiakaspaikalla. Sen esiintymissalit on remontoitu nykyajan ääni- ja valoteknisten vaatimusten mukaan. Sisätiloissa on kaadettu seiniä sillä tuloksella, että tarjolla on neljä eri osastoa: yökerho, esiintyjien sali, discosali ja ruokapuoli, jonka yhteydessä on myös karaokepubi.

Uutena yrittäjä viime vuonna aloittanut Ami Salmela pitää myös yleisöodotukset korkealla.

– Viikonlopuiksi odotetaan täysiä saleja. Jos yleisömäärä jää alle tuhannen, se on selvä pettymys, sanoo Salmela.

Vaikka tanssipaikkojen kulta-aika oli 1970–90-luvuilla, elättelee Salmela uutta tulemista.

– Yksi houkutus on kohtuullisen laaja esiintyjäkaarti, sillä pitäisi saada liikkeelle kaikenikäiset. Pitkänäperjantaina lavalle marssii sekä Jussi Rainio että Ressu Redford. Lauantain viihdyttäjäksi on valittu Elastinen, luettelee Salmela.

Jatkossakin Tuiskula uskoo paikan vetävän viikonloppuisin kahtena päivänä.

– Kahdeksaksi viikoksi on buukattu viikonloput esiintyjiä täyteen. Vahva usko on, että paikka vetää sekä perjantaisin että lauantaisin.

Nivalan Tuiskula oli Lestijärven Discolandin ja Himangan Urheiluhallin lisäksi alueen suosituimpia tanssipaikoja 1980- ja 90-luvulla. Discoland sulki ovensa vuonna 2004 ja Urheiluhalli lopetti viihdekeikkojen tarjonnan 1980-luvun lopulla.

Takavuosina Nivalassa ovat keikkailleet niin maailmantähdet, kuten Metallica ja Uriah Heep sekä lukuiset suomalaisartistit Eppu Normaalista Juice Leskiseen.