Kansanedustaja Lea Mäkipää ei erota avustajaansa Kiemunkia: "Laitan allekirjoittamaan paperin, että tällaista ei tapahdu"

Pirkanmaalainen kansanedustaja Lea Mäkipää tuomitsee eduskunta-avustajansa Terhi Kiemungin kirjoitukset maahanmuuttajataustaisten lasten virpomisesta. Mäkipää haluaa kuitenkin antaa Kiemungille mahdollisuuden parantaa tapansa.

politiikka
Lea Mäkipää ja Terhi Kiemunki.
Lea Mäkipää ja Terhi KiemunkiYle

Kihniöstä kotoisin oleva kansanedustaja Lea Mäkipää joutui myrskyn silmään, kun hänen eduskunta-avustajansa Terhi Kiemunki julkaisi sunnuntaina Facebookissa maahanmuuttajataustaisia lapsia koskeneen päivityksen. Mäkipää tuomitsee avustajansa kirjoituksen.

– Tämä ei ole hyväksyttävää. En ymmärrä, mitä päässä liikkuu, Mäkipää kommentoi Kiemungin Facebook-päivitystä.

Laitan hänet allekirjoittamaan paperin, että tällaista ei tapahdu jatkossa.

Lea Mäkipää

Mäkipään mukaan kirjoitus tuntui erityisen pahalta, koska hän on itsekin äiti ja mummu. Kaikesta huolimatta hän haluaa antaa Kiemungille vielä mahdollisuuden.

– Laitan hänet allekirjoittamaan paperin, että tällaista ei tapahdu jatkossa. En halua lietsoa, mutta ei ainakaan minun kustannuksellani voi tällaista lausua.

Mäkipää pahoittelee sitä, että hänetkin on keskustelussa leimattu. Kiemungin jatkomahdollisuudet saattavat joutua kuitenkin uuteen harkintaan, sen mukaan mitä perussuomalaiset puolueena asiasta päättää.

– Minä olen anteeksiantavainen ihminen. Katsotaan nyt. Piirihallituksen kokous on kahden viikon päästä.

Kiemungin kirjoittelu on herättänyt laajaa kritiikkiä myös perussuomalaisten poliitikkojen keskuudessa. Kansanedustaja Tiina Elovaara vaatii, että Kiemunki erotetaan kaikista luottamustoimistaan.