Puhelimen valokuvat paljastivat huomattavan määrän huumeita Lahdessa

Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi törkeää huumausainerikosta koskevan esitutkinnan. Tapaukseen liittyy ekstaasieriä, joiden katumyyntiarvo olisi ollut noin 50 000 euroa.

Kotimaa
Huumeita.
Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi törkeän huumausainerikoksen esitutkinnan. Yksi ihminen on edelleen vangittuna tapauksesta.

Tammikuun lopulla poliisi pysäytti liikenteessä noin parikymppisen lahtelaisen. Hänen hallustaan ja ajoneuvostaan löytyi huumausaineita. Kuski myönsi, että huumausaineet olivat hänen.

Ajoneuvoa kuljettaneen puhelimesta löytyi myös valokuvia, joissa oli kuvattuna huomattava määrä huumausaineita. Toinen kuva oli otettu kuskin äidin asunnolla ja toinen kolmikymppisen tuttavan asunnolla.

Poliisi teki kotietsinnän tuttavan asunnolle. Sieltä takavarikoitiin noin viisikymmentä grammaa amfetamiinia ja noin kaksisataa kappaletta ekstaasitabletteja. Asunnon haltija myönsi kuulustelussa, että osa huumausaineista oli hänen ja osa ajoneuvon kuljettajan.

Yhteensä kolme lahtelaista epäiltynä

Ajoneuvon kuljettaja myönsi kuulusteluissa saaneensa tammikuun aikana haltuunsa kahdella eri kerralla yhteensä noin 4 000 ekstaasitablettia ja toimittanut ne ohjeiden mukaisesti eteenpäin. Ekstaasierien katumyyntiarvo olisi ollut noin 50 000 euroa.

Sekä parikymppistä että kolmikymppistä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Sen lisäksi myös kolmatta ihmistä epäillään huumausainerikoksesta, koska esitutkinnan perusteella hän on ostanut ajoneuvon kuljettajalta ekstaasia ja myynyt sitä eteenpäin.

Juttusarja on siirtynyt Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaan, jossa syytteet nostetaan maanantaina.