1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Harjavallan perussuomalaisten pomo ei muuta näkemystään: "Virpojille pekonia palkaksi"

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajan Terhi Kiemungin päivitys muslimilasten virpomisesta sai vastakaikua perussuomalaisten Harjavallan järjestön puheenjohtajalta. Myös Suomen Sisun piiripäällikkönä toimiva Riku Nevanpää sanoo, ettei näe mitään pahoiteltavaa kommentissaan.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka / Perussuomalaiset

Perussuomalaisten Harjavallan-osaston puheenjohtaja, Suomen Sisun Satakunnan piiripäällikkö Riku Nevanpää jakaisi virpoville lapsille pekonia.

Riku Nevanpään kommentti Terhi Kiemungin virpomispäivitykseen. Kuva: Facebook

Nevanpää otti pekoni-kommentillaan osaa keskusteluun, joka alkoi palmusunnuntaina Pirkanmaan perussuomalaisten piirin varapuheenjohtajan Terhi Kiemungin facebook-seinällä.

Kiemunki hämmästeli seinällään, miksi myös muslimilapset kiertävät virpomassa. Keskustelussa monet arvostelivat Kiemungin kommenttia, ja Kiemunki pahoitteli myöhemmin päivitystään.

"Asiallinen kommentti"

Sen sijaan keskusteluun Kiemungin seinällä osallistunut Nevanpää ei aio pahoitella kommenttiaan "pekonia palkaksi". Useimmat muslimit eivät syö sianlihaa uskonnollisista syistä.

Tämä on ihan jumalaton haloo ja lähtenyt käsistä.

Riku Nevanpää (ps.)

– Minulla ei ole mitään anteeksipyydettävää, se oli ihan asiallinen kommentti. Olen sanonut sen mitä olen sanonut, eikä siihen ole mitään lisättävää, Riku Nevanpää sanoo.

Nevanpää katsoo, että Terhi Kiemungin kommentista syntynyt keskustelu on ylimitoitettua.

– Tämä on ihan jumalaton haloo ja lähtenyt käsistä. Tilanne kertoo suomalaisen median tilasta, Nevanpää sanoo.

Suomen Sisun piiripäällikkö

Riku Nevanpää on toiminnallaan herättänyt hämmennystä Satakunnan perussuomalaisten joukoissa. Hänet potkittiin pois perussuomalaisten piirihallituksen kokouksista runsas vuosi sitten. Nyt hän on päässyt palaamaan piirihallitukseen.

Viime vuonna Nevanpää valittiin kansallismieliseksi itseään kutsuvan Suomen Sisun vastaperustetun Satakunnan-piirin piiripäälliköksi.

Useat perussuomalaiset ovat sanoutuneet irti Terhi Kiemungin kommenteista. Esimerkiksi kansanedustaja Lea Mäkipää, jonka eduskunta-avustajana Kiemunki toimii, tuomitsee avustajansa kirjoituksen.

Klo 17:06 lisätty tieto, että Nevanpää on saanut palata perussuomalaisten Satakunnan piirihallituksen kokouksiin.