1. yle.fi
  2. Uutiset

Hakaniemen hallikauppiaita ajetaan HOK-Elannon taloon

HOK-Elannon talon alkuvuodesta ostanut kiinteistösijoitusyhtiö on tarjonnut tiloja vuokralle. Helsingin kiinteistöviraston mukaan vaihtoehto olisi edullisempi kuin hallikauppiaiden itse toivoma lasinen paviljonki. Hakaniemen halli menee lähes kahdeksi vuodeksi remonttiin ensi vuoden alussa.

Kotimaan uutiset
Hakaniemen kauppahalli sisältä.
Yle

Hakaniemen kauppahallin kauppiaat voisivat remontin ajaksi siirtyä torin laidalle entisen HOK-Elannon tavaratalon tiloihin. Tätä mieltä on Helsingin kiinteistövirasto, joka on tarkastellut neljää eri vaihtoehtoa hallikauppiaiden väistötiloiksi.

Viraston mukaan Elannon talon toinen kerros on kunnostettavissa kokonaan hallikaupalle, ja siellä on tilaa kaikille hallin nykyisille yrittäjille. Vaihtoehto olisi myös selvästi edullisempi kuin hallikauppiaiden itse toivoma lasinen paviljonki.

Siltasaarenkadulla sijaitsevan Elannon talon remontti- ja vuokrakustannukset olisivat kaupungille 2,3 miljoonaa euroa eli noin 13 500 euroa per myyntipaikka. Talon omistaja, kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi Management Oy on tarjonnut tiloja vuokralle.

Vielä marraskuussa HOK-Elannon kiinteistöjohtaja arvioi, ettei tavaratalosta olisi väistötiloiksi kiinteistön kehnon kunnon vuoksi.

Hakaniemen kauppahallin remontti alkaa ensi vuonna ja sen on määrä valmistua syksyllä 2018. Kaupungin kiinteistölautakunta ottaa kantaa väistötiloihin kokouksessaan keskiviikkona.

Lue seuraavaksi