Juice-elämäkerran tekijältä Antti Heikkiseltä uusi romaani syksyllä

Nilsiäläinen Antti Heikkinen julkaisee syyskuussa uuden kirjan. Lisäksi Heikkinen on kirjoittanut kuunnelmasarjan Juice Leskisestä, joka kuullaan Yle Radio Suomelta heinäkuussa.

Juice Leskinen
Kirjailija Antti Heikkinen
Kirjailija Antti HeikkinenToni Pitkänen / Yle

Esikoiskirjastaan Pihkatapista tunnetuksi tullut kirjailija, toimittaja, näyttelijä ja stand-up-koomikko Antti Heikkinen julkaisee uuden kirjan syyskuussa. Kirjan nimi on Matkamies maan ja sen julkaisee Siltala Kustannus. Nilsiäläiskirjailija kertoo, että alun perin kirja sai alkunsa jo viisi vuotta sitten. Nyt projekti on kuitenkin lähtenyt etenemään.

– Kustannussopimus on tehty ja kustantaja on projektissa mukana, loppu on enää itsestä kiinni.

Heikkinen kertoo, että pääosin kasassa oleva kirja on vielä kesken, mutta ehtii syyskuuhun kauppojen hyllyille.

Kirjassa käsitellään itäsuomalaisia ihmiskohtaloita, jotka kolmen tarinan kautta kytkeytyvät yhteen. Tarinan liikkeellepaneva voima on kohtaus, jossa lakkautetulle ammattikoululle perustetaan pakolaiskeskus. Heikkisen mukaan osa tarinan inspiraatiosta on tullut viime kuukausien pakolaiskeskustelusta.

Kuunnelmasarja Juicesta kesällä

Nilsiäläinen kulttuurin monitoimimies kertoo myös, että heinäkuussa radiosta kuullaan hänen kirjoittamansa ja Ylen tilaama kuunnelmasarja Juice Leskisestä. Leskisestä elämänkerran pari vuotta sitten kirjoittanut kirjailija toteaa, ettei kirjaprojektin jälkeen aikonut enää ottaa samaa aihetta työn alle. Mielen muutti hyvä tekijätiimi, sekä mahdollisuus kirjoittaa muusikkolegendasta fiktiota.

– Tämä ei ole sellainen kuunnelma, jossa kronologisesti kerrotaan Juicen elämäntarina. Kuunnelman tarina on fiktiivinen ja lähestulkoon kaikki muut hahmot Juicea lukuunottamatta ovat fiktiivisiä, Heikkinen tiivistää.

Kuunnelmasarja Juice Leskisestä kuullaan joka arkipäivä Yle Radio Suomessa alkaen 4. heinäkuuta.

Heikkisen esikoiskirja Pihkatappi voitti kaksi vuotta sitten Savonia-palkinnon ja Kalevi Jäntin palkinnon. Juice Leskisen elämäkerran lisäksi hän on kirjoittanut myös kirjailija Heikki Turusen elämäkerran.