Suomalainen terveysteknologiayhtiö sai miljoonarahoituksen Euroopan investointipankilta

Kuopiolainen NewIcon on vasta kolmas suomalaisyritys, jota EIP on tukenut samasta rahoitusinstrumentista. Kahdeksan miljoonan euron lainaraha aiotaan käyttää muun muassa apteekkien varastoautomaattien ja sairaaloiden älylääkekaappien kehittämiseen.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon on saanut merkittävän rahoituksen Euroopan investointipankilta.

EIP on myöntänyt yhtiölle kahdeksan miljoonaa euroa lääkelogistiikan kehittämiseen ja innovointiin. Yhtiö kehittää erilaisia automaatioratkaisuja apteekeille ja sairaaloille.

Lainarahoitus tulee innovatiivisille kasvuyrityksille suunnatusta InnovFin-ohjelmasta. Aiemmin ohjelmaan kuuluvaa midcap-kasvurahoitusta ovat saaneet Suomessa peliyhtiö Rovio ja verkkomainonta-alan yritys Kiosked.

– On hienoa olla kolmas suomalaisyritys, ja nimenomaan kuopiolainen terveysteknologiayritys, joka on täyttänyt rahoitusohjelman tiukat kriteerit, sanoo NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen Euroopan investointipankin tiedotteessa.

NewIcon aikoo käyttää rahoitusta tuotteidensa suunnitteluun ja kehittämiseen. Suunnitelmissa on muun muassa apteekkien keräilyvarastoautomaattien ja sairaaloiden älylääkekaappien jatkokehittäminen. Lisäksi NewIcon aikoo kehittää suonensisäisten lääkkeiden valmistusrobotteja sekä uudenlaisia lääkehuollon ohjelmistoja.

EIP:n varapääjohtaja Jan Vapaavuori sanoo, että kuopiolaisyhtiö on ihanteellinen ehdokas InnovFin-ohjelmaan.

– NewIcon on nopeasti kasvava innovatiivinen yritys, jolla on vahvat kasvumahdollisuudet, Vapaavuori perustelee.

NewIcon työllistää tällä hetkellä reilut 50 ihmistä ja viime vuoden liikevaihto on arviolta 5,5 miljoonaa euroa. Yhtiö tavoittelee liikevaihdon kymmenkertaistamista vuoteen 2020 mennessä.