Riista-aitaa uuteen uskoon kolmostiellä: tolppia vaihdetaan ja verkkoa paikataan

Kolmostiellä uusitaan parhaillaan riista-aitoja Nurmijärven Klaukkalan ja Hämeenlinnan Hattelmalan välisellä matkalla. Huonokuntoisimmat aidat ovat perua moottoritien rakentamisen ajoilta.

liikenne
Helsinki - Hämeenlinna-moottoritien varrella riista-aitaa
Kolmosmoottoritien riista-aitaa uusitaan kevään aikana sekä Uudenmaan että Kanta-Hämeen puolella.Uudenmaan ELY-keskus

Kolmostiellä uusitaan riista-aitoja noin 17 kilometrin matkalta. Nurmijärven Klaukkalan ja Hämeenlinnan Hattelmalan väli on noin 70 kilometriä ja aitaa löytyy kaksinkertainen määrä, mutta nyt kunnostuksen kohteena ovat aidan huonokuntoisimmat osuudet.

Korjaustyöt alkoivat maaliskuun puolivälissä, ja ne kestävät aina toukokuun puolenvälin tienoille asti, kertoo työpäällikkö Asko Markoff Destiasta.

– Me aloitimme Hyvinkäältä Hämeenlinnaan päin. Tällä hetkellä olemme vielä sillä välillä töissä. Työ jatkuu Hämeenlinnaan päin. Siellä käydään kääntymässä, sitten Klaukkalaan ja tullaan takaisin Hyvinkäälle. Ensin tarkoitus on korjata ne osuudet, joissa on puupylväitä. Sen jälkeen siirrytään metallipylväisiin.

Osa aidoista on kallellaan, aitojen verkkoa on rikki ja ylälankaa puuttuu, kuvaa Markoff riista-aitojen vaurioita.

Korjaustyöt eivät varsinaisesti haittaa liikennettä.

– Kun tulevat kesänopeudet, joudutaan tietysti pienelle pätkää kerrallaan pudottamaan nopeus sataan kilometriin tunnissa. Ja kun puretaan kuormia: konetta, aitaa tai tolppia tien varteen, siinä on kuorma-auto tien sivussa. Mutta silloin on törmäysvaunu edessä, liikennemerkit ja vilkut, tarkentaa Asko Markoff turvallisuustekijöitä.

Markoff huomauttaa, että haitta liikenteelle on lopulta hyvin pieni.