Juicen risainen elämä jatkuu taivaallisessa aulabaarissa – ainakin Ylen radiomusikaalissa

Fiktiivisessä kuunnelmasarjassa palataan Juicen elämän keskeisiin hetkiin maanpinnalla. Juice tapaa myös taivaallisessa aulabaarissa edesmenneitä henkilöitä ja käy heidän kanssaan keskustelua muun muassa vallasta, ismeistä ja naisista.

kulttuuri
Juice-radiomusikaalin nauhoitukset Tampereen Mediapoliksessa
Juice-radiomusikaalia nauhoitetaan parhaillaan Ylen studiolla Tampereen Mediapoliksessa. 20-osainen sarja kuullaan Radio Suomessa 4. heinäkuuta alkaen arkipäivisin klo 17.30–18. Katso videolta mitä näyttelijät kertovat radiomusikaalin teosta.

Ylen studiossa Tampereella äänitetään parhaillaan radiomusikaalia, jonka päähenkilö on koko kansan rakastama taiteilija Juhani "Juice" Leskinen.

20-osainen, fiktiivinen tarina Juicesta pohjautuu kirjailija Antti Heikkisen kirjoittamaan Risainen elämä -elämänkertateokseen. Radiomusikaali kertoo epäkronologisessa järjestyksessä Juicen lapsuudesta, teinivuosista ja läpimurrosta.

– Yritämme valottaa sitä herkkää puolta Juicesta, sitä vetäytyvämpää ja pelokkaampaa ihmistä, joka joutui hankkimaan eräänlaisen kovan ulkokuoren itselleen juuri tämän herkkyytensä takia, ohjaaja Ola Tuominen kertoo.

Nainen tuntui olevan Juicelle suuri mysteeri ja se on asia, joka kulkee läpi tämän sarjan.

Ola Tuominen

Ohjelmassa palataan Juicen elämän tärkeisiin hetkiin maanpinnalla ja Juice tapaa myös taivaallisessa aulabaarissa tärkeitä edesmenneitä henkilöitä käyden keskustelua heidän kanssaan muun muassa vallasta, ismeistä ja naisista.

– Nainen tuntui olevan Juicelle suuri mysteeri ja se on asia, joka kulkee läpi tämän sarjan, Tuominen sanoo.

Yritämme valottaa sitä herkkää puolta Juicesta, joka joutui hankkimaan eräänlaisen kovan ulkokuoren itselleen.

Ola Tuominen

Juicena kuultavalle näyttelijä Antti Mikkolalle on jäänyt mieleen erityisesti Juicen ja hänen mummonsa väliset kohtaamiset.

– Mummon ja Juicen välinen suhde on ollut hyvin erityislaatuinen. Mummo on hyvin ronski kielenkäytöltään, joka tekee siitä paitsi hauskan hahmon, mutta kertoo myös miten Juicen rikas kielellinen maailman on syntynyt, Mikkola kertoo.

Muissa rooleissa näyttelevät mm. Heikki Kinnunen, Eila Roine, Puntti Valtonen ja Mia Selin. Sarja tulee ulos Ylen Radio Suomessa 4. heinäkuuta alkaen arkipäivisin klo 17.30–18.