Koe uusi yle.fi

TomTom: Helsingin ruuhkat pahenivat viime vuonna

Ruuhka-aikoina automatkat kestävät Helsingissä ja Turussa lähes neljänneksen normaalia kauemmin. Tampere oli neljästätoista Pohjoismaiden vertailukaupungista ruuhkattomin.

Helsinki
Lunta sataa Helsingissä, autot seisovat ruuhkassa
Yle

Helsinki on noussut Pohjoismaiden kolmanneksi ruuhkaisimmaksi kaupungiksi, ilmenee navigaatioyhtiö TomTomin tekemästä selvityksestä. Helsingin sijoitus nousi yhdellä sijalla vuodentakaisesta vertailusta.

Selvityksen mukaan ruuhkaisin kaupunki Pohjoismaissa on Tukholma ja toiseksi ruuhkaisin Oslo. Turku on selvityksessä kuudennella sijalla. Helsingin ja Turun väliin mahtuvat Stavanger ja Uppsala.

TomTomin ruuhkaindeksi mittaa sitä, kuinka paljon kauemmin matka kestää ruuhka-aikana verrattuna normaaliin tilanteeseen.

Helsingissä matkat kestävät viime vuonna ruuhka-aikaan keskimäärin 23 prosenttia kauemmin kuin ruuhkattomaan aikaan. Ruuhka-ajan matkojen kestot kasvoivat Helsingissä viime vuonna yhdellä prosenttiyksiköllä.

Selvityksessä verrataan liikenteen ruuhkaisuutta lähes kolmessa sadassa kaupungissa. Maailmanlaajuisessa vertailussa Tukholma löytyy sijalta 60 ja Helsinki sijalta 99. Maailman ruuhkaisimman suurkaupungin titteli kuuluu Mexico Citylle.