Brysselin lentokentällä räjähdyksiä – ainakin 11 kuollut, 81 loukkaantunut

Zaventemin kansainvälinen lentokenttä on suljettu toistaiseksi. Tapahtuman johdosta Belgia on nostanut terrorismin uhkatason korkeimmalle tasolle.

Ulkomaat
Brysselin lentokenttä.
VRT

Brysselin lentokentällä on tapahtunut tiistaiaamulla kaksi räjähdystä.

Ainakin 11 ihmistä on kuollut ja 81 loukkaantunut räjähdyksissä, kertoo Belgian terveysministeri Maggie De Block.

Zaventemin kansainvälinen lentokenttä on suljettu toistaiseksi, ja saapuvat lennot käännytetty toisille kentille. Myös junaliikenne lentokentälle on keskeytetty.

Hieman ennen kello kahdeksaa paikallista aikaa (kello yhdeksän Suomen aikaa) tapahtuneet räjähdykset sattuivat juuri Zaventemin kentän ruuhka-aikaan. Räjähdykset tapahtuivat lähtevien lentojen terminaalissa lähellä American Airlinesin tiskiä, kertoo brittiläisen tv-kanavan Sky Newsin (siirryt toiseen palveluun) kentällä ollut toimittaja.

Uutistoimisto Belgan mukaan sisäministeriö on ilmoittanut nostavansa terrorismin uhkatason korkeimpaan kategoriaan neljä koko maassa.

Räjähdysten syy on toistaiseksi epäselvä. Belga kertoo, että ennen räjähdyksiä olisi kuulunut laukauksia ja arabiankielistä huutoa.

Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n (siirryt toiseen palveluun)kuvissa näkyy kuinka terminaalirakennuksesta nousee savua, ja ihmiset pakenevat sisältä ulos paniikissa. Sosiaalisessa mediassa leviävistä kuvista käy ilmi terminaalin kärsineen pahoja vaurioita; ikkunoita on pirstaleina ja kattolaatat ovat levinneet ympäriinsä.

Finnairin mukaan Helsinki-Vantaalta kello 7.30 Brysseliä kohti lähtenyt lento käännettiin Amsterdamiin. Iltapäivällä Brysseliin lähtevästä lennosta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AFP, AP, Reuters