TPS ja Kärpät jatkavat tulikuumaa ottelusarjaansa – draaman käänteet kuvina

Jääkiekon SM-liigan puolivälierien kuumin välienselvittely käydään TPS:n ja Oulun Kärppien välillä. Otteluvoitot ovat tasan 1–1, mutta kaukalossa on nähty jo rajujakin otteita. Katso tunteikkaan ottelusarjan dramaattisimmat käänteet.

urheilu
Lauri Marjamäki
Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelien värikkäin ottelusarja TPS:n ja Kärppien välillä jatkuu tiistaina Oulussa. Lauantaina Kärpät tasoitti sarjan tilanteeseen 1–1, mutta päähuomion varasti kotijoukkue TPS:n hölmöily. Tepsille kirjattiin kamppailussa 156 minuuttia jäähyä, kun vierasjoukkue kulutti jäähypenkkiä vain 26 minuutin verran.

Puolivälierät ovat vasta alussa, mutta peli on jo karannut kahden ottelun jälkeen kaukalosta lehtien palstoille ja netin urheilusivuille. Varsinkin TPS:n väki on purkanut pahaa oloaan muun muassa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäkeen.

TPS:n ja Kärppien välinen pudotuspelisarja on tarjonnut jääkiekon ystäville draamaa alusta alkaen. Katso alta nuoren otteluparin värikkäimmät käänteet.

Ilkka Pikkarainen
Tomi Hänninen

Puolivälierien allaYle pohti, voiko TPS pudottaa Kärpät jatkosta (siirryt toiseen palveluun). Turkulaisten hyökkääjä Ilkka Pikkarainen nostettiin avainrooliin. Vastustajan ihon alle pyrkivä Pikkarainen kunnostautui lauantaina hyökkäämällä Kärppien Miska Humalojan kimppuun. Lopputuloksena suihkukomennus ja kahden ottelun pelikielto.

TPS voitti puolivälierien ensimmäisen ottelun Oulussa (siirryt toiseen palveluun) perjantaina. Turkulaisilta hylättiin ottelussa yksi maali ja lopullinen ratkaisu nähtiin vastan jatkoerässä. Joukkueiden välinen mediapeli käynnistyi heti avausottelun jälkeen. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kritisoi ottelun tuomarilinjaa.

Patrik Moisio painii tuomarin kanssa.
Tomi Hänninen

Kärpät vei lauantain ottelun kirkkaasti nimiinsä, kun TPS keskittyi lähinnä keräämään jäähyminuutteja. Turkulaisten suurin ”onnistuja” oli hyökkääjä Patrik Moisio, joka rikkoi SM-liigan yhden ottelun jäähyennätyksen. Miehelle kirjattiin hölmöilyistään jopa 60 minuuttia jäähyä (siirryt toiseen palveluun). Moisio huilaa seuraavat neljä ottelua.

Jarno Pikkarainen
Juho Liukkonen / Yle

Turkulaisleirissä kävivät lauantaina tunteet kuumina vielä ottelun päätyttyä. TPS:n valmentaja Jarno Pikkarainen osoitteli sormellaan (siirryt toiseen palveluun) tuomareiden sekä Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen suuntaan.

Tomi Kallio
Tomi Hänninen

Kokenut TPS-kippari Tomi Kallio uskoo, että lauantain ylilyönti on jo unohdettu. Mies muistuttaa, että ammattikiekossa tunteet ovat usein pinnassa. Kallion mukaan TPS jatkaa pudotuspelejä ilman paineita, sillä vain Kärpillä on ottelusarjassa hävittävää.

SM-liigan puolivälierät jatkuvat tiistaina 22.3. klo 18.30.