Uber suututtaa myös Indonesiassa – Tuhannet taksi- ja riksakuskit tukkivat Jakartan kadut (video)

Taksien ja moottoririksojen kuljettajat syyttävät Uberiä ja muita vastaavia yhtiöitä elinkeinonsa tuhoamisesta. Yhtiöt tarjoavat kyytejä halvemmalla, mikä protestoijien mukaan johtuu siitä, etteivät ne maksa veroja ja toimivat ilman virallisia lupia.

Ulkomaat
Uutisvideot: Tuhannet taksi- ja riksakuskit vaativat Uberin kieltämistä Indonesiassa
Uutisvideot: Tuhannet taksi- ja riksakuskit vaativat Uberin kieltämistä Indonesiassa

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa tuhannet taksien ja moottoririksojen kuljettajat ovat osoittaneet mieltään vastalauseena Uberille ja muille vastaaville kuljetuspalveluille.

Mielenosoittajat saivat tiistaina Jakartan liikenteen kaaokseen tukkimalla pääteitä ja polttamalla autonrenkaita sekä kahakoimalla vastustamiensa kuljetuspalvelujen edustajien kanssa.

Mielenosoittajia kokoontui myös parlamenttitalolle, jossa he vaativat äänekkäästi Uberin sekä GrabCar- ja Go-Jek-kuljetuspalvelujen sulkemista.

Protestoijat syyttävät Uberiä veroista ja luvista laistamisesta

Mielenosoittajat syyttävä yhtilöitä perinteisten kuljetusyritysten tuhoamisesta.

Uudenlaiset kuljetuspalvelut tarjoavat kyytejä halvemmalla hinnalla, mikä protestoijien mukaan johtuu siitä, etteivät ne maksa veroja ja toimivat ilman virallisia lupia.

– Miksi tuhansien ihmisten, jotka eivät maksa veroja, hanki lupia tai tarkastuta autojaan pitäisi saada olla vapaasti kaduilla samaan aikaan, kun meidän täytyy hoitaa nuo velvollisuudet, kysyy protestissa mukana ollut taksinkuljettaja Yohannis Rorimpandey.

Poliisi arvioi, että mielenosoittajia oli Jakartan kaduilla noin 6 000. Mielenosoitus oli jo toinen laatuan tässä kuussa.

Indonesian hallitus käy parhaillaan keskustelua siitä, miten sen tulisi suhtautua Uberin kaltaisiin palveluihin. Liikenneministeriö on kannattanut niien kieltämistä, mutta viestintäministeriö ja presidentti sallisivat ne.

Lähteet: AFP, AP, Reuters