1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valituksia tehtaileva mies ei kaatanut kunnanjohtajaa – vasta KHO päästi piinasta

IItin kunnanjohtajan viran vaali joulukuulta 2013 poiki valituksen hallinto-oikeuteen. Riku Rönnholm on tähän asti hoitanut tehtävää väliaikaisesti. Oikeus arvioi, että yhden hengen valtuustoryhmän pois jättäminen haastatteluryhmästä ei osoita valmistelun tapahtuneen virheellisesti tai syrjivästi.

Kuva: Mika Moksu / Yle

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Iitin kunnanjohtajan valinnasta tehdyn valituksen. Vuoden 2013 lopulla kunnanjohtajaksi valittu Riku Rönnholm on valituksen takia hoitanut virkaa tähän asti väliaikaisena kunnanjohtajana. Vasemmistoliiton ainoa valtuutettu Hannu Suhonen valitti kunnanjohtajan valinnasta, koska häntä ei otettu mukaan valintaa valmistelleeseen työryhmään.

Hallinto-oikeus hylkäsi Suhosen valituksen, eikä korkein hallinto-oikeus muuttanut ratkaisua. Hallinto-oikeus arvioi, että yhden hengen valtuustoryhmän pois jättäminen haastatteluryhmästä ei osoita valmistelun tapahtuneen virheellisesti tai syrjivästi. Oikeuden mukaan kunnalla on varsin laaja harkintavalta päättää, millä tavoin se järjestää henkilöstönsä valinnan valmistelun.

Iittiläinen pitkän linjan kunnanvaltuutettu Hannu Suhonen on tunnettu värikkäästä kielenkäytöstään, tempauksistaan – ja tekemistään valituksista.

Iitin kunnan mukaan Suhonen on tammikuusta 2013 kesäkuuhun 2015 tehnyt yhteensä 24 valitusta, jotka kunnanhallitus on käsitellyt.