Hyppää sisältöön

Hiljainen viikko on täynnä tekemistä – Katso pääsiäisen menovinkit

Pääkaupunkiseutu ei hiljene pääsiäisviikonlopuksi. Kokosimme menovinkkejä lapsiperheille, perinteiden rakastajille, urheiluhulluille ja muille.

Perinteiden ystäville

**Via Crucis Helsingissä 25.3. **Ekumeeninen pääsiäisvaellus alkaa pitkäperjantaina kello 21:30 Kaisaniemen puistosta. Kärsimystien reitti kulkee Suomen Pankin kautta Tuomiokirkolle. Jeesusta esittää tänä vuonna näyttelijä Kai Vaine, käsikirjoitus on Veli-Pekka Hännisen ja ohjaus Ville Saukkosen. Muita pääsiäisen tapahtumia Helsingin seurakuntien sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

**Kaksikielinen **Via Crucis **Porvoossa 25.3. **Vaellus alkaa kello 20 Näsinmäeltä ja reitti kulkee Raatihuoneen torin kautta kirkolle. Vaelluksen ohjaa näyttelijä Kim Gustafsson, teema on tänä vuonna muukalaisuus.

**Ihmisen poika Vivamon Raamattukylässä. **Kansan Raamattuseuran ylläpitämässä Vivamon Raamattukylässä (siirryt toiseen palveluun) Lohjalla pääsee myös pääsiäisvaellukselle pitkäperjantaina 25.3. klo 13 ja 18 ja lankalauantaina 26.3. klo 13.

**Seurasaaren pääsiäiskokot 26.3. **Lankalauantaina klo 18.30 Seurasaaren juhlakentälle sytytetään pääsiäiskokot (siirryt toiseen palveluun) pahoja henkiä karkottamaan.

**Porlan pääsiäisvalkeat 26.3. **Porlan ranta-alueella Lohjalla loimottavat lauantaina pääsiäiskokon lisäksi jätkänkynttilät, rakovalkeat ja tynnyritulet. Tulille voi tulla klo 18 alkaen. Tarjolla on mehua, kahvia ja pullaa, mahdollisuus makkaranpaistoon omin eväin. Pääsiäisvalkeilla (siirryt toiseen palveluun) nähdään myös Pekka Kainulaisen esitys Lintumies klo 19 alkaen.

**Pääsiäisyön messu ja nyyttärit Pyhän Laurin kirkossa 26.3. **Pääsiäisen traditioihin kuuluu yhdessä syöminen. Vantaan Pyhän Laurin kirkossa pääsiäisyön messu alkaa kello 23. Messun jälkeen nyyttärit ja mehutarjoilu. Vantaan seurakuntien tapahtumista lisää netissä (siirryt toiseen palveluun).

**Barokki-iloa Leppävaaran kirkossa 27.3. **Pääsiäispäivän kantaatteja sekä iloista soitinmusiikkia barokkisoittimille klo 18–19. Esiintyjinä Espoon barokki -yhtye solisteinaan sopraano Tiia Saari ja basso Kullervo Latvanen. Muita pääsiäisen tapahtumia Espoon seurakuntayhtymän sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Lapsenmielisille ja luonnonystäville

**Pääsiäistapahtuma Haltialan kotieläintilalla 25.-28.3. **Pääsiäisenä Haltialan tilalla Helsingissä (siirryt toiseen palveluun) on avoimet ovet ja vastasyntyneet karitsat sekä muut kotieläimet odottavat vieraita. Tarjolla on myös poniratsastusta perheen pienimmille sekä makkaranpaistoa grillillä.

Kartisoja Haltialan tilalla. Kuva: Yle

Korkeasaaren Pääsiäissaari 25.-28.3.Korkeasaaren eläintarhassa juhlitaan pääsiäisen myötä myös kevään saapumista.Pääsiäissaaressa (siirryt toiseen palveluun)voi muun muassa tutustua monimuotoisten munijoiden elämään ja osallistua Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan.

**Talvipuutarhan pääsiäinen. **Luonnon vihertymistä odotellessa voi viivähtää Helsingin Talvipuutarhassa (siirryt toiseen palveluun) ihailemassa pääsiäisliljojen ja tulppaanien väriloistoa. Talvipuutarhan pääsiäiseen kuuluu myös Nukketeatteri Sytkujen esitys Pessi ja Illusia. Näytöksiä pidetään 26.-28. maaliskuuta klo 13 ja 15.

**Pääsiäisen Suuri Munametsästys. **Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla voi pääsylipun hinnalla osallistua Pääsiäisen Suureen Munametsästykseen (siirryt toiseen palveluun). Muru Mustarastas on menettänyt äänensä, eivätkä edes Teatterikissanoidan temput auta. Osallistuja saa mukaansa kartan, johon on merkitty tehtävärastit. Kun ne on suoritettu, Muru saa äänensä takaisin ja osallistuja palkitaan taikamunalla. Metsästämään pääsee 26.-27.3. klo 12−17. Mukana on hyvä olla lukutaitoinen.

**Kevätseurantaretket Nuuksiossa. **Luontokeskus Haltia Espoon Nuuksiossa on normaalisti auki pääsiäisen ajan eli perjantaista sunnuntaihin klo 9:30-17:00. Luontoliitto järjestää Haltian lähiluonnossa 4 kevätseurantaretkeä (siirryt toiseen palveluun), joille kaikenikäiset ovat tervetulleita. Retket järjestetään perjantaina 25. ja lauantaina 26.3. klo 10:30 ja klo 13:00. Kesto 1,5 h. Ilmoittautuminen Haltian infoon.

Amerikan meininkiä

Roller Derbyn Suomi Cup II -turnaus Helsingissä 26.3.Kallio Rolling Rainbown järjestämä Suomi Cupin toinen osakilpailu järjestetään lauantaina Pasilan Urheiluhallissa. Vastakkain Kallio Rolling Rainbow ja Helsinki Roller Derby sekä Tampere Roller Derby ja Kouvola Roller Derby. Ovet avautuvat klo 14.Tapahtuman Facebook-sivu (siirryt toiseen palveluun).

Roller Derby on nopeatempoinen ja fyysinen joukkuelaji, jota pelataan rullaluistimilla. Laji rantautui Suomeen 2010 tienoilla.

**American Car Show Helsingin messukeskuksessa 25.-28.3. **Jos kärsimysnäytelmät eivät kiinnosta, Helsingin messukeskuksessa voi ihailla amerikkalaisia autokaunottaria alansa suurimmassa tapahtumassa. Moottoripyöriä ja huippuunsa tuunattuja autoja esitellään samalla MC Heaven ja Tuning Car Show -tapahtumissa. American Car Show (siirryt toiseen palveluun)'n sunnuntain ohjelmisto on suunniteltu naisten mieleen, maanantaina luvassa on lastenohjelmaa.

**Drag Bingo G Lounge -baarissa 27.3. **"Mitä yhteistä on Jeesuksen ylösnousemuksella, kesäaikaan siirtymisellä ja Drag Bingolla?" kysyy drag-artisti Petri "Kalkkuna" Svahn. Svahn on toiminut bingoemäntänä jo 15 vuotta. Sunnuntaina Kalkkunan johdolla bingotaan G Lounge -baarissa Helsingin Kampissa, musiikista vastaa DJ Awa. Klo 18 alkaen.

Ostoksille, klubille, liikkumaan

Vähittäiskaupun aukioloaikojen vapauduttua pyhäpäivät voi viettää vaikka kaupoilla. Tai sitten voi koluta omat kaappinsa ja myydä ylimääräiset kirpputorilla.

**Kattilahallin suuri pääsiäiskirppis 25.-27.3. **Helsingin Suvilahdessa Kattilahallissa järjestetään pääsiäisenä peräti kolmipäiväinen suurkirppis (siirryt toiseen palveluun). Myyntipaikkoja on noin 140 kahdessa kerroksessa. Kirpputoritavaran lisäksi myynnissä on käsitöitä, kahvia, makkaraa ja metrilakua. Kirppis on auki perjantaista sunnuntaihin klo 12-17.

**Tavastian ohjelmistossa 24.-27.3. **Suomen maineikkain rock-klubi Tavastia (siirryt toiseen palveluun) ei hiljene pääsiäisenäkään. Viikonvaihteen keikkaputken aloittaa torstaina Atomirotta ensimmäisellä kahdesta levyjulkkarikeikastaan. Perjantaina ohjelmistossa on myös Lieminen, lauantaina Reino Nordin ja lauantaidiskon pääsiäisrieha, sunnuntaina ruotsalaiset Sabina Ddumba ja Marlene.

**Gymin pääsiäispolut 26.3. **Lasten ja nuorten kuntoklubi Gymi pitää ovensa auki Helsingin Herttoniemessä ja Espoon Niittykummussa myös lauantaina 26.3. Pääsiäispolku-temppuradalle (siirryt toiseen palveluun) pääsee klo 14-16.

.
.