1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turun yliopisto

Turun yliopisto menestyi kansainvälisessä vertailussa

QS Rankingin vertailu arvioi yli 4 000 yliopiston menestymistä eri mittarein. Turun yliopisto sai yhdeksän tieteenalaansa 350 parhaan joukkoon.

Kuva: Yle

​Turun yliopisto sijoittui QS Rankingin tieteenalakohtaisessa vertailussa kärkisijoille viidessä eri kategoriassa. Parhaiten menestyivät hoitotiede, joka oli kansainvälisessä vertailussa 24:s, ja hammaslääketiede, jonka sijoitus oli 43:s.

Kolme muuta tieteenalaa sijoittui 200 parhaan joukkoon joukkoon. Kaikkiaan yhdeksän Turun yliopiston tieteenalaa mahtui 350 parhaan joukkoon.

Vertailu arvioi yli 4 000 yliopiston menestymistä noin 40 tieteenalalla. Mittareina olivat muun muassa yliopiston akateeminen maine, työnantajamaine sekä julkaisut. Vararehtori Kalle-Antti Suominen oli tyytyväinen saavutukseen.

– Minusta tulos oli oikein hyvä. Se kertoo myös siitä, että Turun yliopiston laatu on levinnyt monelle eri alalle. Kyse ei ollut vain muutamasta samaan tieteenalaan osuvasta kärjestä, arvioi Kalle-Antti Suominen.

Kansainvälisissä vertailuissa menestyminen lisää mahdollisuuksia vahvistaa myös Turun yliopiston rahoitusasemaa. Kalle-Antti Suominen arvioi, että myös ulkomaalaisten opiskelijoiden mielenkiinto yliopistoa kohtaan lisääntyy.