1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nuorisoleirit

Valtion avustuksella Evolle rakennetaan ulkoilma-auditorio

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lammin Evon nuorisoleirialueen kehittämiseen 150 000 euroa. Avustuksella alueelle rakennetaan muun muassa ulkoilma-auditorio.

Kuva: Sari Törmikoski / Yle

Ministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan 150 000 euron avustus on tarkoitettu pääasiassa leirialueen infrastruktuurin parantamiseen.

– Haluan nuorisoasioista vastaavana ministerinä varmistaa, että partiolaisten ja muiden nuorisojärjestöjen tekemälle työlle on parhaat mahdolliset edellytykset.

Rakennusavustuksella pystytään kasvattamaan alueen kapasiteettia, jotta siellä voidaan jatkossa järjestää yhä suurempia leirejä. Avustuksen turvin Evolle rakennetaan myös pysyvä ulkoilma-auditorio, joka laajentaa entisestään leirialueen käyttömahdollisuuksia.

– Evo on ainutlaatuinen valtakunnallinen nuorisoleirialue, muistuttaa ministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Evon nuorisoleirialueella järjestettävät tilaisuudet tavoittavat partion ja muiden järjestöjen toiminnassa mukana olevia lapsia ja nuoria ympäri Suomea. Investointi on alueelle tärkeä ja sen uskotaan luovan uusia kumppanuuksia eri toimijoiden välille.

– Leirin kapasiteetti mahdollistaa jatkossa jopa 20 000 henkilön suurleirin järjestämisen.

Evolla järjestetään ensi kesänä Suomen Partiolaisten Roihu-suurleiri, jonne odotetaan lähes 17 000:ta osallistujaa. Kansainväliselle leirille saapuu osallistujia noin 45:stä eri maasta.